Overslaan en naar de inhoud gaan
Smet Jet

Musti spuit als industrieel reiniger alles schoon bij Smet Jet

Mustafa El Mrabt, Musti voor de vrienden, werkt al sinds 2000 bij Smet Jet. Hij is industrieel reiniger van o.a. grote fabrieken en tanks, maar voert soms ook particuliere klussen uit. Vorig jaar vierden Musti en het bedrijf hun porseleinen bruiloft en dat heeft zo zijn reden: Smet Jet voelt voor hem als thuiskomen. 

Musti, wat zorgt ervoor dat je al zolang bij Smet Jet werkt?

Omdat ik het graag doe hè! Ik ken iedereen, het is precies alsof je thuiskomt. Dit is ook niet zoals werken in een fabriek, waarbij je altijd hetzelfde doet. De job is zeer afwisselend en dat vind ik persoonlijk heel belangrijk. Soms werk je ergens in Nederland of aan het kanaal. Vorige week ben ik naar Oostende moeten gaan. Als je zo’n job als deze gedaan hebt, dan ga je nooit meer in een fabriek werken, da’s onmogelijk! Je bent ook vrij: je weet wat je moet doen, wat de klanten verwachten, wat je verantwoordelijkheden zijn enzovoort…

 

De relatie tussen collega’s zit dus goed?

Ik ken de collega’s zo goed, dat ik nog steeds contact heb met mensen die op pensioen gegaan zijn. We hebben een hele goede band en zijn elke dag samen. Soms zien we mekaar meer dan onze vrouw en kinderen (lacht). Als ik gewoon naar iemand kijk, dan weet die persoon al wat ik bedoel. 

Smet Jet

Kan je zomaar beginnen met deze job?

Je kan niet roekeloos beginnen spuiten zoals je bijvoorbeeld met een hogedrukreiniger thuis zou doen. Hier ben je met serieuze druk bezig! Daar zijn ook de juiste diploma’s en kennis voor nodig, dat leer je hier onder andere bij de Smet Jet Academy. Maar ook door de jaren heen leer je veel bij, zeker met de juiste collega’s. In het begin krijg je ook een peter toegewezen die je praktijkervaring bijbrengt en daarna word je meer zelfstandiger. Met de tijd leer je dan op jouw beurt weer iemand anders op. 

Sommige opdrachten zijn zeker ook een uitdaging. We hebben bijvoorbeeld een keer testen moeten doen voor Electrabel, bij een dam in de Ardennen. Het beste bedrijf kreeg de opdracht en dat waren wij! Toen hebben we 6 à 7 maanden aan die dam moeten werken – 200 meter breed was ze. Zeker voor jonge gasten is dat plezant, maar er komt dus wel wat bij kijken. Het is niet zomaar iets afspuiten!

In contact komen met Smet Jet

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan