Overslaan en naar de inhoud gaan
Steamco

De 20-jarige Brent vond zijn eerste job bij machinefabrikant Seamco

Brent Trop is met zijn 20 jaar nog maar een jaartje afgestudeerd, maar vond nu al helemaal zijn ding bij machinefabrikant Seamco in Herentals. Als elektrisch en mechanisch monteur bouwt en start hij machines op from scratch. “Je krijgt hier bij Seamco heel veel mogelijkheden om bij te leren, wat heel interessant is. Dit is een heel mooi bedrijf om als starter te beginnen”, vertelt Brent. 

Vanwaar die interesse in techniek, Brent?

“Ik ben daar op school mee in aanraking gekomen. Elektriciteit interesseerde mij heel hard, vooral het automatiseren. Daarmee dat ik dit bedrijf ook heel interessant vind. Het evolueert continu, dat is het interessante aan techniek. Ik denk dat alle techniekers, en ook de mensen hier op kantoor, een interesse hebben voor het vak. Wanneer we machines opbouwen, gaat dat altijd heel vlot, samen met collega’s. Moesten de techniekers iets zien dat beter zou kunnen, dan wordt dat ook doorgegeven - er is een goede circulatie. Je kan het vergelijken met het bouwen van één groot Lego-pakket.

Als je een eerste blik werpt op een machine, lijkt het heel misschien heel ingewikkeld. Maar er wordt zoveel aan voorbereiding hier gedaan, dat onze techniekers zelf redelijk makkelijk die machines in elkaar kunnen steken – ook als ze nog geen voeling hadden met die machine. Er zijn natuurlijk kneepjes die je al doende leert, maar over het algemeen zijn de plannen goed en duidelijk uitgetekend.”

Seamco

Hangt er een leuke sfeer tussen collega’s?

“Ja absoluut. Ik ben heel blij dat ik hier ben begonnen. Ik kom met al mijn collega’s supergoed overeen. Zeker techniekers en programmeurs onder elkaar klikt heel goed. Wij zijn een heel hecht team. Sinds kort is hier ook een tapinstallatie, dus we drinken elke vrijdagavond wel eens een pintje om het einde van de week te vieren. Er hangt eveneens een dartsbord, ook dat wordt ‘s middags regelmatig gedaan.”

Kunnen we concluderen dat dit een plek is waar je veel kan bijleren en ontwikkelen?

“Ja, ik vind van wel. Ik werk hier nu een jaar en heb echt heel veel bijgeleerd. Zowel mechanisch als elektrisch, als automatisering… Op alle vlakken eigenlijk. Er zijn zeker wel doorgroeimogelijkheden. Je start hier eerst in de hal. Je bouwt mee aan alle machines, zodat je ze door en door kent. Daarna kan je doorgroeien naar Service, om bij klanten alles op te starten. Stel dat er nieuwe machines aankomen bij klanten, dan stel je die volledig op en laat je ze eens testdraaien.”

Waarom zou anderen aanraden om voor Seamco te kiezen?

“Als je gepassioneerd bent door techniek en automatisatie, dan is dit een heel leuk bedrijf. Want we zijn nog niet met zoveel, wat maakt dat je iedereen kent en er een goede groepssfeer is. Van technieker tot aankoop, je kent elkaar. Ze bieden je hier ook de mogelijkheid aan om bij te leren, wat heel interessant is. Om te starten is dit een heel mooi bedrijf. 

Wij gaan ook naar het buitenland. We verkopen onze machines internationaal, dus er zit regelmatig een reis tussen. Je bent dat niet verplicht, maar ze polsen wel of je dat ziet zitten. Ik vind dat heel plezant! Ik ben al een week naar Oostenrijk geweest, twee weken naar Litouwen en Duitsland ook al. Binnenkort zit Oostenrijk er nog eens aan te komen. Als je nieuwe machines installeert of repareert, nationaal of internationaal, is het natuurlijk heel leuk als alles lukt – om die appreciatie te zien bij de klant. Tof om uiteindelijk het hele plaatje te zien.”

In contact komen met Seamco

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan