Overslaan en naar de inhoud gaan
Sani Klima

Nicky monteert alles wat los en vast zit bij Sani Klima

Monteren doet hij alsof het een lieve lust is. Al 12 jaar installeert Nicky Lambrigts zowel verwarming, als sanitair en ventilatie bij particulieren thuis of middelgrote bouwprojecten. Hij springt in bij de ruwbouwfase, de afwerking en eveneens alle fasen daartussen. Een uitdagend werkje, maar daar krijgt hij naar eigen zeggen alleen maar meer voldoening van!

Welke doorgroeimogelijkheden heb je bij Sani Klima, Nicky?

“Ik ben hier begonnen als schoolverlater. Hoewel ik de opleiding ‘verwarming en sanitair’ gevolgd heb, had ik toen nog niet veel praktische ervaring. Ondertussen ben ik doorgegroeid tot een volwaardige monteur, dus die mogelijkheden zijn er zeker wel. Onze branche staat ook niet stil, waardoor er altijd wel opleidingen zijn die we kunnen volgen – in de vorm van bijscholingen of avondschool via Syntra. Op zich kan je wel zeggen dat ik ploegbaas ben van degene die bij mij werkt, maar hier heb je niet het gevoel dat iemand baas is – we staan allemaal op gelijke voet. Ik heb nu ne jong bij mij die zelf ook schoolverlater is, het is natuurlijk wel logisch dat ik voor hem verantwoordelijk ben. Als er vragen zijn komen ze ook naar mij toe, maar bij ons is iedereen gewoon een collega. Mark en Marijn, de zaakvoerders, werken ook nog regelmatig mee!”

Welk project vond je het uitdagendst?

“Persoonlijk ligt verwarming mij meer, maar sanitair is ook heel leuk. Als je bijvoorbeeld een gasketel van A-Z kan installeren, geeft dat mij meer voldoening dan een badkamer afwerken. Terwijl een badkamer afwerken ook heel mooi is hé, je haalt ook eer van je werk als je een knappe douche hebt gemaakt bijvoorbeeld. 

Qua technieken beginnen de warmtepompen ook meer op te komen, dat is soms wel een hele uitdaging om die toestellen volledig geplaatst en gebruiksklaar te krijgen. Zeker in kleinere ruimtes is dat wel eens een puzzel, dat vind ik uitdagender dan bijvoorbeeld een wc-pot ophangen (lacht). Maar mijn meest uitdagende project moet toch wel dat van een woning in de buurt van Voeren geweest zijn. Dat ging onder andere om de installatie van een hele ventilatie unit en daar heb ik achteraf wel een fiere foto van gemaakt. Als je dan naderhand ook nog eens te horen krijgt van de klant dat ze heel content zijn en het op een schilderijtje lijkt, dan geeft dat echt een fijn gevoel!”

Sani Klima

Hoe ziet jouw planning eruit?

“Het is elke ochtend wel een verrassing. Nu zijn we een groter project aan het doen, dus dan weet ik dat ik hier een paar dagen naartoe zal komen. Maar normaal komen wij op maandag aan op Sani Klima en dan wordt het werk verdeeld - wie waar naartoe moet. Dat kunnen soms 2-3 plaatsen per dag zijn, maar meestal zitten we de hele dag bij dezelfde klant. Het kan zijn dat we maandag en dinsdag iets aan het afwerken zijn, woensdag en donderdag leidingen leggen en dan vrijdag weer iets helemaal anders. Dat is heel wisselend en ik vind dat wel fijn! Ik weet niet waar ik maandag naartoe ga, dus daar hoef ik in het weekend dan ook niet aan te denken. Daarnaast kunnen we ook altijd terugvallen op een map met de plannen en hebben we ook iemand op den bureau zitten die we kunnen opbellen als er vragen zijn op de werf. 

Het is fijn werken, want er zijn niet echt deadlines en als die er zijn komen die eerder van het project zelf, maar niet van onze baas. Hij weet ook wel wat je op een dag ongeveer klaar krijgt! ’s Middags eten we ook altijd samen, moest de ene nog bezig zijn dan helpen we even zodat we toch samen kunnen lunchen. Ikzelf heb meestal boterhammen bij, maar soms gaan ze ook wel eens een frietje halen. Niet te vaak, want zo gezond is dat niet! (lacht)”

Worden er leuke extraatjes voorzien?

“We doen regelmatig teambuildings - gewoon op een werkdag met werkkleren aan. Dan gaan we bijvoorbeeld met een quad de bossen in. We zijn ook al eens een weekendje naar Valkenburg geweest, toen bestond Sani Klima 20 jaar. Met alle collega’s en partners hebben we daar activiteiten gedaan zoals grotten bezoeken en muurklimmen. Er staat altijd wel iets op de planning! De frigo staat hier ook altijd goed gevuld. Ik kreeg net nog een berichtje van de bazin dat de diepvries vol zit met ijsjes! We worden wel gesoigneerd ja. 

Verder bekijken we ook altijd wie er per maand jarig is en dan pikken we er een avond uit om samen te eten. In ons geval zijn dat meestal pizza’s of Bicky’s. Als iemand van de oudere garde jarig is, trakteert die meestal vlaai. Het begon ook oorspronkelijk met een vlaaike, maar ja, wij jong gasten hebben ook eens graag een stukske pizza in plaats van vlaai (lacht).”

In contact komen met Sani Klima

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan