Overslaan en naar de inhoud gaan
Roux Meubelprojecten

40 jaar bij dezelfde werkgever? Bruno en Johan, meubelmakers bij Roux Meubelprojekten in Genk, kunnen dat op hun CV zetten.

Roux Meubelprojekten is een meubelmakerij in Genk. Ze staan bekend om hun maatwerk voor zowel particulieren als bedrijven. 

Bruno, je werkt hier 35 en Johan 41 jaar. Wat zijn jullie functies binnen dit bedrijf?

Bruno: Mijn specialiteit is het fineerwerk. Dat doe ik het meest en het liefst. Je vindt me ook achter de cnc-machine terug en ik sta ook in voor het algemene schrijnwerk zoals het maken van meubels. 

Johan: In mijn 41-jarige carrière bij Roux heb ik me kunnen ontpoppen tot een allround medewerker. Mijn hoofdtaak is simpelweg alles maken wat er binnenkomt. Iedere dag krijgen we een planning waarop duidelijk omschreven staat wat er gemaakt moet worden. Ik ben ook gespecialiseerd in het machinepark waar ik het onderhoud van doe. Ik leid de jongere collega’s op zodat zij de machines  ook leren kennen. Meer en meer machines zijn computergestuurd en ik vind het bijzonder om die evolutie meegemaakt te hebben. 

Evolueert Roux mee met de tijd?

Johan: Ja, absoluut. Verschillende collega’s hebben bijkomende opleidingen mogen volgen om mee te zijn met de nieuwste machines. Daar ondervinden wij als werknemers veel voordelen van en onze werkgever ook. Wij kunnen door die evolutie meer werk verrichten. Daar zijn de werkgevers natuurlijk blij mee. We doen aan puur maatwerk dus daar zitten vaak speciale projecten bij. Daarom doen we nog veel met de hand. Dat zorgt voor veel afwisseling in de job. Een groot voordeel als je het mij vraagt! 

Bruno: Toen ze een eerste cnc gestuurde freesmachine hadden gekocht, hadden ze mij gevraagd of ik interesse had om het aan te leren. Ik voelde me meteen geroepen want als hobby deed ik aan computertekenen. Ik vond het zeer fijn dat ze aan mij dachten. Het is belangrijk om mee te zijn met de nieuwste technologieën. Het maakt ons werk gemakkelijker en sneller. 

Roux Meubelprojecten

Hoe zouden jullie de sfeer hier bij Roux omschrijven?

Johan: De sfeer is hier heel goed! We zijn een tof team en kunnen goed met elkaar overweg. Mocht er toch een conflict zijn, praat je dat uit als volwassen mensen. We helpen elkaar graag en vangen elkaar op als er iemand een probleem heeft. Ook de relatie met onze baas, Koen, is heel goed. Je kan altijd bij hem terecht. Hij laat regelmatig weten dat hij ons werk apprecieert en dat is fijn. We komen jaarlijks met alle collega’s bij mekaar. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een klein feestje gehouden voor mijn 40-jarige werkverjaardag in onze nieuwe, grote hal. Op zo’n momenten voel je je nog een beetje extra gewaardeerd als medewerker. 

Hoe zou je iemand overtuigen om bij jullie te komen werken?

Bruno: Je komt hier terecht in een familiebedrijf waar je echt veel zal bijleren. Geen ene dag is hetzelfde dus je mag er vanuit gaan dat je een gevarieerde job zal hebben. Zoals Johan net zei, hebben we een mooie hal waar onder andere het materiaal overzichtelijk geordend staat. Je krijgt de kans om bij te leren en uit te groeien tot een ervaren schrijnwerker. Door aan de verschillende en unieke projecten te werken, leer je veel bij. Johan en ik werken hier het langst en leiden onze jongere collega’s met veel plezier op. In de 35 jaar dat ik bij Roux werk, heb ik met meer dan 100 verschillende houtsoorten gewerkt. We staan trouwens ook altijd open voor verbetering. Als iemand anders een beter idee heeft, mag hij dat zeker delen. “Absoluut!” pikt Johan in. Daar staan we altijd voor open en dat is ook nodig want van elkaar leer je veel. 

Roux Meubelprojecten

Hoe ziet jullie ideale nieuwe collega eruit?

Bruno: Het is een pluspunt als de persoon al ervaring heeft met hout. Je krijgt hier veel vrijheid en verantwoordelijkheid waarbij het wel nodig is om technische kennis te hebben en zelfstandig te kunnen werken. 

Johan: Feeling hebben met houtbewerking is inderdaad belangrijk. Het is ook helemaal oké als je een bepaald onderdeel minder graag doet. Vraag gerust aan een collega of hij dat wilt overnemen. We zijn er voor elkaar! Over twee jaar ga ik op pensioen en Bruno over 5 jaar. Wij leren onze toekomstige collega graag de kneepjes van het vak. Dan kunnen wij niet enkel met mooie ervaringen maar ook met een gerust hart op pensioen gaan!

In contact komen met Roux

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan