Overslaan en naar de inhoud gaan
Clima Group

Daan blijft maar gaan bij HVAC-installateur Rob Air

Daan Simons werkt nu een negental jaar bij HVAC-installateur Rob Air in Genk. De appel valt niet ver van de boom, want zijn ouders richtten dankzij hun uitgebreide kennis en ervaring de firma op. Hij stapte in het familieverhaal als hulpmonteur, maar werkt vandaag al een achttal jaar als projectleider. Binnenkort zet hij zijn eerste stappen richting operationeel manager. 

Wat doe je hier elke dag, Daan?

“Mijn hobby uitoefenen (lacht). Goh ja, dat is heel breed. Omkaderd in één zin: ervoor zorgen dat de projecten binnen de vooropgestelde budgetten worden uitgevoerd. En tegelijkertijd zorgen dat het personeel goed verder kan en met plezier komt werken. Ik zorg dat de projectverdeling juist gebeurt, calculatie goed aansluit bij de werkelijkheid en overeenstemt met de uitvoering. Zodat we op die manier de budgetten kunnen halen. Daarnaast eveneens het beheren van de planning en debiteuren, en opvolging in het magazijn. De bedoeling is nu om rustig aan stappen te zetten naar operationeel manager.”

Doorgroeikriebels hangen hier dus wel in de lucht?

“Wij staan daar heel erg voor open. Als iemand dat wil en de capaciteiten heeft, staan we daar 100% achter. Dan kijken we samen naar een manier of en hoe het kan om naar die plaats toe te werken. Giles bijvoorbeeld is hier gestart en heeft een half jaar in de montage gewerkt. Daarna is hij aan de slag kunnen gaan als service desk engineer op de binnendienst. We hebben ook nog een andere collega die op de buitendienst zit en die graag naar de verkoopzijde wil. Dan kijken we samen welke stappen daarvoor nodig zijn en hoe we die persoon zo goed mogelijk kunnen ondersteunen om uiteindelijk zijn doel te bereiken.”

Rob Air

Mag er dan ook een vlotte en collegiale sfeer verondersteld worden?

“Ja, een hele vlotte sfeer. Ik vind het toch heel prettig lopen allemaal. Ook de communicatie is open en eerlijk, dat is gewoon fijn en gezellig. Op een vrijdag als iedereen hier binnenkomt, doen we een keer een pintje. Er hangt gewoon echt een gezellige sfeer. Degene die willen, blijven dan wat langer en dan drinken we samen wat. 

Daarnaast doen we 2 keer per jaar een echte activiteit. Zo deden we de laatste keer een cocktail workshop. Daarna hebben we cocktails à volonté gedronken (lacht). In december gaan we weer wat doen - wat weten we nog niet. Maar dat gaan we eens in de groep gooien van de collega’s – polsen of er leuke ideetjes zijn. Kajakken, karten of op stap gaan… Dat kan allemaal, waardoor er toch wel een vriendschappelijke sfeer hangt.”

Klinkt als een leuke bende ☺ 

“Ik kan een filmpje laten zien van het laatste bedrijfsfeestje (lacht). Dat begon heel rustig, iedereen was heel netjes. En in de taxi naar huis, stonden er een paar collega’s met hun blote buik in de taxi te dansen (lacht). Die feestjes zijn dus altijd heel leuk. Maar ook de vriendschappelijke sfeer, maakt dat dat gezellig is. Zo gingen we eens mountainbiken, BBQ ’en of voetballen tegen andere zusterfirma’s. Dat is vaak op initiatief van de werknemer zelf. Als ze zeggen, ‘dit lijkt ons leuk’, dan regelen we iets.

Rob Air

Natuurlijk wordt er soms ook gewerkt. Welke projecten doen jullie zoal?

“Het type projecten waar wij aan werken valt niet binnen de particuliere sector. Dat kleinschalige doen we niet. Onze projecten hebben waardes van ongeveer 50.000 tot 500.000 euro. Zo hebben we bijvoorbeeld de hoofdzetel van Coolblue verzorgd in Brussel.”

Kan je ons een kijkje in jouw week geven?

“Meestal begint die rond een uur of 6. Dan ontvangen we de collega’s die naar de werven toegaan. Dus zorgen dat ze uitleg hebben en goed weten wat de bedoeling is. Tegen een uur of 7-8 zijn ze meestal allemaal vertrokken. Dan begint het dagelijkse werk: de voorbereiding van de projecten, plannen uitwerken, aankopen van materialen, facturen controleren, goedkeuren voor betaling… In grote lijnen staan de afspraken en vergaderingen vast, dus dat weet je op voorhand. Maar de rest is heel flexibel. De ene dag heb je de hele dag vergaderingen opstaan, de andere dag is het kantoorwerk. Die flexibiliteit is echt een pluspunt. Ik kan zelf kiezen hoe laat ik begin en stop. Heel prettig. Ik heb drie kinderen thuis, dus op die manier ben ik op een schappelijk uur thuis. Als ik kijk naar andere bedrijven, zijn dat toch vaak vaste uren - meer gebonden. De buitendienst kan dat ook, maar dan moet de werf het toelaten. 

De projecten die we binnenhalen, hebben een looptijd van 2 weken tot een aantal maanden. Die planning staat meestal 2 weken op voorhand vrij vast. Het ene moment gaat dat een week in Genk zijn, het andere moment een maand in Hasselt. Daarna bijvoorbeeld een tweetal weken in Brussel – het is heel projectafhankelijk. Het werk wordt nu wel iets meer verdeeld in functie van regio’s, waardoor we vaak dichterbij aan het werk zijn.”

Als laatste vragen we jou: waarom Rob Air, Daan?

“De persoonlijke aanpak en de doorgroeimogelijkheden die we 100% proberen te ondersteunen. Dat springt eruit t.o.v. concullega’s. We hebben bijvoorbeeld laatst een perstang gekocht voor koperleidingen te persen. Dan proberen we dat uit en kijken we of het interessant kan zijn. Een draadstangknipper is daar ook een voorbeeld van. Het levert tijdwinst op, dus daar hebben we er ook een paar van gekocht. Voor de medewerkers zelf is het natuurlijk ook prettig als het sneller en efficiënter vooruitgaat.

Daarnaast voorzien we ook in opleidingen via ons zusterfirma Cooltech. Kennis vergaren en bijscholen is hier geen probleem. Daar investeren we graag in.”

In contact komen met Rob Air

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan