Overslaan en naar de inhoud gaan
RPS Oudsbergen

Dankzij de afwisseling en de complimenten van klanten zit Wim van RPS met plezier al voor de ochtendspits in zijn camionette

Wij spraken af met Wim op één van de werven waar hij werkt. Daar sloegen we een praatje over hoe het is om bij RPS te werken.

Dag Wim, kan je me vertellen wat RPS precies doet?

Wim: RPS plaatst vloeibare waterdichtingen. Zowel voor bedrijven als voor particulieren zetten we volledige afdichtingssystemen zoals binnenkoeren, terrassen, parkings, brugdekken,... Dat kunnen renovatie- en nieuwbouwprojecten zijn. We vervangen oude vloeren met nieuwe of plaatsen er een nieuwe over, maar doen ook plaatsingen in nieuwbouwprojecten. Bij appartementen gaat het dan voornamelijk over het waterdicht maken van terrassen.

Interessant! Hoe lang werk je hier al en hoe ben je hier terechtgekomen?

Wim: Ik werk hier nu drie jaar. Hiervoor heb ik in de metaalsector gewerkt. Dat is iets helemaal anders, maar ik had nood aan een nieuwe uitdaging. Ik had gehoord over RPS en Guy, de zaakvoerder van RPS. Ik heb dan contact opgenomen, op gesprek geweest en ben er zo in gerold. Ik had geen voorkennis van de sector of materialen of producten, maar dat heeft me niet tegengehouden. Guy zei ook steeds "Alles valt te leren" en hij had gelijk!

Hoe is het contact onderling met collega's?

Wim: Heel goed! We komen allemaal goed met mekaar overeen. We moeten ook echt als team samenwerken. Er zijn verschillende ploegen, maar nooit dezelfde, want soms moet je met twee naar een werf terwijl je de volgende keer 4 personen nodig hebt. Dat hangt allemaal af van het soort en de hoeveelheid werk. Iedereen heeft hier zijn specialiteit en blinkt uit in iets waar een ander niet zo ervaren in is. Het is fijn dat we mekaar zo goed aanvullen.

RPS Oudsbergen

Jullie zijn op zoek naar nieuwe collega's. Hoe komt het dat RPS zo is gegroeid?

Wim: Guy, de zaakvoerder, is in 2015 gestart met RPS. Ondertussen heeft RPS wel wat naambekendheid gekregen en is ook het gamma van services sterk uitgebreid. Vroeger deden we enkel vloeibaar rubberafdichtingen, nu doen we veel meer dan dat. Dat is gekomen op vraag van de markt om totaaloplossingen aan te bieden. Zo proberen wij mee te gaan met trends en daarop in te spelen. Daarvoor doen we ook regelmatig bijscholingen en volgen we cursussen. Dat is fijn. Daar worden we alleen maar slimmer van!

Graag nieuwe dingen leren is dus een belangrijke eigenschap van een nieuwe collega veronderstel ik? Wat nog?

Wim: Absoluut! We bevinden ons echt in een niche. Mensen vinden die hierin ervaring hebben is heel moeilijk, maar dat is niet erg. Iedereen kan dit leren, maar je moet wel willen natuurlijk. Verder is het ook handig als je vroeg uit de veren kan 's morgens. Onze projecten situeren zich over de hele Benelux. We proberen dus voor de file te vertrekken zodat we namiddag ook voor de avondspits terug naar huis kunnen. Dat projecten niet bij de deur kunnen liggen, daar moet je voor zijn. Soms werken we 4 km van huis, soms 250 km. Dat hoort erbij. De afwisseling in projecten maakt dat het nooit saai wordt. Dat is natuurlijk heel fijn!

Waar krijg jij voldoening van?

Wim: Als we een project mooi en op tijd hebben afgewerkt en de klant is tevreden, daar krijg ik voldoening van. We hebben vaak rechtstreeks contact met de klant of op grotere werven met de werfleider. Dan horen we feedback en complimentjes rechtstreeks van hen. Dat geeft een extra boost voor het volgende project!

In contact komen met Research Protection Solutions

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan