Overslaan en naar de inhoud gaan
prinselek

De draad kwijtraken zal projectleider Kevin niet snel doen bij installatiepartner Prinselek

In de toonzaal van Prinselek in Beerse lopen we Kevin Peeters tegen het lijf. Ook niet heel verrassend, aangezien we hier hadden afgesproken. We doen een babbeltje met hem over zijn carrière bij het bedrijf en hoe werken bij Prinselek er precies aan toegaat. We merken meteen dat onze Kevin weet waarover hij praat. Niet moeilijk met 15 jaar dienst op de teller. ‘Op die 15 jaar is er wel veel veranderd. Vroeger waren het gewoon stopcontactjes en schakelaars. Nu komt er heel wat meer bij kijken’, verduidelijkt hij.  

Geef je ons even een korte intro in je functie, Kevin?

“Ik ben nu sinds een jaartje projectleider, daarvoor ben ik hier 14 jaar hulp-elektricien geweest. Ik doe klantenbesprekingen, waarna ik het hele plan verwerk en vervolgens doorschuif naar mijn collega van de offertes. Nadien komt het terug bij mij terecht, werk ik het verder uit en dan gaat dat naar de ploegbaas die het uitvoerende aspect op de werf gaan regelen.”

Duidelijk! Zien we Prinselek dan als een soort elektriciteitsbedrijf? 

“Prinselek is een bedrijf dat verschillende technieken beheerst. Ons basisprincipe is het elektrische gebeuren, vooral binnen de particuliere woningbouw en appartementsgebouwen. Heel af en toe verzorgen we ook wel eens een industriehal of dergelijke. Daarnaast doen we ventilatie, zonnepanelen en sinds kort ook airco’s en warmtepompen. We proberen alle technieken in de woning aan te bieden, behalve het sanitaire gedeelte. Zo kunnen we alles altijd netjes op elkaar afstemmen. Energie is vandaag een belangrijke factor, dus daar proberen we ook in mee te denken.”

Prinselek

In vergelijking met 15 jaar geleden zal een woning wel heel anders ineen zitten nu?

“Ja, ik ben 15 jaar geleden begonnen bij de vader van de huidige zaakvoerder, bij Jef De Prins. Een woning vroeger bestond gewoon uit een paar stopcontactjes en schakelaars - dat was het. Tegenwoordig is het allemaal met domotica, automatisatie en speciale verlichting. Dat is inderdaad hard veranderd. Vroeger werd alles uitgezocht voor mij en nu moet ik dat zelf doen: nieuwe technieken zelf aanleren om dat weer aan iemand anders aan te leren. In die zin is het zeker interessanter geworden.”

Is het werk dan misschien ook iets te complex geworden voor een schoolverlater?

“Ik zeg altijd: hetgeen dat je op school leert is een leuke basis, maar het echte werk leer je on site. We hebben bijvoorbeeld ooit iemand in dienst genomen die helemaal niets met de bouw te maken had en die rijdt nu ook zelf met de camionnette naar de werf en trekt zijn plan – mits nog een beetje begeleiding uiteraard. Maar er zijn mogelijkheden om hier te starten met zero kennis en zo op te werken tot ploegbaas bijvoorbeeld.”

Is het een job die toch wel wat voldoening schenkt?

“We krijgen soms wel eens mailtjes van klanten via een aannemer bijvoorbeeld, waarin ze vertellen dat ze heel tevreden waren. Dan ben je wel fier dat je zo’n project hebt kunnen afronden. Dat vind ik nog het plezantste, als het project af is en alles goed werkt. Dan ben je tevreden als de klant ook tevreden is, maar vooral voor jezelf dat je al die technieken bijeen gebracht hebt en alles netjes werkt.”

Zeker! Gebeurt het tegengestelde ook wel eens? Duiken er al eens problemen op?

“Zeker en vast. Dat is een slagzin voor mezelf: elk probleem heeft een oplossing. We laten dat niet zomaar aan de techniekers over, ze kunnen daar bij het bureau zeker mee terecht. Dan zoeken we samen een oplossing. Niet enkel werk-gebonden, maar ook op privévlak. Persoonlijke zaken aanbrengen en erover babbelen kan hier bij Prinselek perfect.” 

In contact komen met Prinselek

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan