Overslaan en naar de inhoud gaan
Penco

De vrijheid en afwisseling bij PENCO zijn voor Jelle een grote plus: "Een typische werkweek bestaat hier niet."

Wij spraken af met Jelle bij PENCO in Rumst. PENCO is specialist in het ontwerpen en bouwen van complete procesinstallaties voor de food & beverage industrie.

Dag Jelle, wat is jouw job bij PENCO?

Jelle: Als design engineer sta ik in voor het 3D design van projecten. In het kort vertalen wij mechanische schema's naar 3D-ontwerpen. Eigenlijk ben ik een tekenaar. Maar daar stopt het niet. Wij bereiden ook het materiaal voor, doen werfopvolging en design meetings,... Mijn job is heel breed.

Klinkt interessant! Hoe ziet jouw typische werkweek eruit?

Jelle: Een typische werkweek is er niet. De weken zijn afhankelijk van de projecten, de klanten en de fase van het project. De taken kunnen variëren van design meetings met klanten en externe tekenaars tot on-site opmetingen doen en werfvoorbereidingen.

Je hebt dus ook rechtstreeks contact met de klant?

Jelle: Klopt! Eén van de zaakvoerders is meestal het eerste contact. In een voorbereidende fase kom ik erbij. Dan vertelt de klant hoe en wat ze willen bouwen met welke voorschriften. Met dat idee van de klant ga ik aan de slag en teken ik het 3D design. Op wekelijkse basis gaan we dan naar de klant voor feedback. Wat is er goed, wat is er niet goed, wat mag aangepast worden,... Die feedback integreer ik dan in het ontwerp. Ik heb dus inderdaad ook nauw contact met de klant.

Wat vind je het leukste aan je job?

Jelle: De afwisseling en vrijheid die we hier krijgen vind ik het leukst. Elk project is ook telkens weer een uitdaging. Soms is de tijdspanne kort, zijn de voorschriften streng,... Die uitdaging is de max. Ik haal super veel voldoening uit mijn job. Samenzitten met mensen, ideeën bespreken, projecten realiseren en daarna de installatie in 't echt zien... Daar haal ik veel voldoening uit.

Penco

Hoe zou je de werksfeer tussen de collega's omschrijven?

Jelle: De sfeer op de werkvloer is heel informeel. Er wordt hier heel veel gelachen, daar mag je zeker van zijn. Dat is heel bevorderend voor de sfeer natuurlijk. Ook met de zaakvoerders is onze relatie eigenlijk heel informeel. We zijn hier allemaal kameraden van elkaar.

Hoe zou je iemand overtuigen om hier te komen werken?

Jelle: De afwisseling, vrijheid en flexibiliteit zijn grote pluspunten. Dat sprak mij ook meteen aan in deze job hier. Ik wist meteen dat dit was wat ik wilde doen en heb er na twee jaar nog geen seconde spijt van gehad. Als je daar ook veel waarde aan hecht, ben je hier zeker op de juiste plek. We delen allemaal ook een enorme passie voor de sector. Het is heel fijn om in zo'n gepassioneerde familie terecht te komen. Er zijn natuurlijk ook mooie voordelen aan de job verbonden zoals een bedrijfswagen en een tankkaart. Dat is altijd mooi meegenomen.

Met welke drie woorden zou je PENCO omschrijven?

Jelle: Zonder twijfel: passie, klantgerichtheid en kwaliteit.

In contact komen met PENCO

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan