Overslaan en naar de inhoud gaan
p&d

Van leercontract manoeuvre tot ploegbaas. Wesley vertelt hoe zijn carrière bij P&D Bouw begon.

Vertel eens Wesley, hoe lang ben je in dienst bij P&D?

Wesley: Ik werk intussen al twaalf jaar bij P&D. Dit was mijn eerste job en ik ben blij dat ik hier de kans heb gekregen om me op te werken. Twaalf jaar geleden begon ik hier met een leercontract. Ik was manoeuvre en mijn job bestond uit opdrachten uitvoeren en alles klaarleggen voor de metsers. Nadien ben ik kunnen doorgroeien tot ploegbaas. Persoonlijk vind ik een job in de bouw het mooiste wat er is. Ik heb dan ook altijd al geweten dat ik in deze sector wilde werken. Ik haal erg veel voldoening uit mijn job. Als ik mijn werkweek tot een goed einde heb kunnen brengen, ben ik content. Ik kan met een gerust hart zeggen dat ik hier na twaalf jaar nog steeds iedere dag met plezier kom werken.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Wesley: Mijn werkdag start om half zeven ‘s ochtends. Ik bekijk de planning zodat ik weet wat er gedaan moet worden. Dan start ik de kraan, zet ik alles klaar en brief ik mijn ploeg over wat er die dag gedaan moet worden. ‘s Middags eten we samen en dan werken we door tot een uur of drie. Het leuke is dat we vaste uren hebben. Het kan gebeuren dat je eens een halfuur of een uur langer moet werken, maar meestal heb je op tijd gedaan. Dat is echt kostbaar in de bouw.

p&d

Welke voordelen heb je hier als werknemer?

Wesley: Je hebt hier veel vrijheid. Het is geven en nemen natuurlijk. Wie hard werkt, wordt er ook voor beloond. De zaakvoerder staat dicht bij de medewerkers en je kan altijd bij hem terecht als je over iets wil praten. Verlof kan steeds besproken worden en er wordt zelden moeilijk over gedaan. Als je hier begint, krijg je ook een hospitalisatieverzekering. Dat is mooi meegenomen vind ik. Een ander groot voordeel is dat je je privé wagen niet hoeft te gebruiken om naar de werf te rijden. Je wordt iedere ochtend opgepikt met een camionette van de firma. 

Hoe is de sfeer bij P&D?

Wesley: De sfeer is echt heel aangenaam. Er wordt hard gewerkt, maar ook veel gelachen en gepraat. Er zijn veel mannen die niet meer in de bouw willen werken omwille van het zware werk en de lange uren. Gelukkig zit de sfeer in het team heel goed en vliegen de uren voorbij. Ik ben hier echt super graag en zou hier nog heel lang willen blijven. Bovendien wil het bedrijf ook nog groeien. Dat je hier deel van mag uitmaken, vind ik fantastisch.

p&d

Welke profielen worden er op dit moment gezocht?

Wesley: Op dit moment zijn we vooral op zoek naar metsers. Het liefst van al hebben ze al enige ervaring en kennen ze de stiel. Dat hij nog niet alles zou weten is niet erg. Leergierig en gemotiveerd zijn om bij te leren zijn belangrijke eigenschappen in de bouwsector. Als de nieuwe collega dan ook nog eens meegaand, meedenkend en communicatief is, zou dat zeker een goede match zijn! We praten graag en het is fijn als je elkaar goed leert kennen. Op die manier is het ook aangenaam werken en op den duur ben je goed op elkaar ingewerkt. Dat zorgt dus niet alleen voor plezier op het werk maar ook voor prachtige constructies.

In contact komen met P&D Bouw

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan