Overslaan en naar de inhoud gaan
Novation

Als projectmanager kleurt Lies altijd binnen de lijntjes bij web agency Novation

Lies Ceuppens werkt volgende maand een jaar bij webdesign agency Novation. Ze begon er parttime als projectmanager, maar maakte al snel de volledige ommezwaai naar 100% Novation. De website sector is voor Lies geen onbekend terrein, waarbij haar ervaring en kennis van pas komen bij het managen van alle projecten.

Wat houdt jouw job precies in, Lies?

“Je hebt eerst de sales en dan kom ik als projectmanager ertussen. Dus ik ben zowat de link tussen de klant en de designer of developer. Het draait vooral rond scopen, dus zorgen dat hetgeen wat de klant vraagt ook effectief ontwikkeld wordt. Daarnaast heel veel communicatie – veel bellen en mailen. Maar de planning is eigenlijk mijn grootste uitdaging, om die onder controle krijgen. Zorgen dat je kan opleveren tegen wanneer dat de klant dat verwacht. We willen de klant zo goed mogelijk helpen natuurlijk.”

Wat trok jou zo aan in Novation?

“De ambitie die ze uitstralen. Het is een jong team, ook niet heel groot. Dat is plezant! Die band met de collega’s zit zeker goed. Wat me verder aansprak was het groene karakter. Ja, ik moet er geen doekjes om winden: de auto’s (lacht). Het wagenpark is interessant. De meesten rijden met een Tesla, voor mij is dat een hybride wagen. Dat is natuurlijk een leuke plus. Alle parkeerplaatsen zijn trouwens overdekt en er liggen allemaal zonnepanelen op. Dat daar rekening mee wordt gehouden, vind ik ook tof. Het zijn niet enkel de websites en applicaties waar ze mee bezig zijn, ze kijken ook naar andere dingen - denken ecologisch na. Ik heb thuis een 13-jarige rondlopen en je denkt ook aan hun toekomst. Je hebt het gevoel dat je uw steentje aan het bijdragen bent, dat is ook een meerwaarde vind ik. Verder kan je ook voor een stukje telewerken. Ik kom nu twee dagen naar kantoor en werk drie dagen van thuis uit. Ze houden rekening met je privésituatie - die work-life balance, dat is zo een fashionable termpje nu. Iedereen heeft het daarover, maar dat is wel een belangrijke. Want je bent veel met uw werk bezig, maar daarnaast heb je ook nog een gezin. Het feit dat ze dat hier begrijpen en er rekening mee houden vind ik een meerwaarde.”

Novation

Zijn er nog zo’n voordelen aan werken bij Novation?

“Glijdende werkuren, telewerk, wagen, maaltijdcheques... Het is een mooi pakketje. Wat ik hier ook wel fijn vind, is dat het management meedenkt. Ik heb de vrijheid gekregen om een aantal structuren op te zetten en richtlijnen te bepalen i.p.v. met een gewone vrijblijvende planning met sprints te gaan werken. Ik heb ook software mogen kiezen die we daarvoor zouden toepassen en dat is wel plezant. Je voelt echt dat je een meerwaarde bent. Als je feedback geeft, wordt daar ook echt iets mee gedaan. Geen loze beloften. Ze zijn met drie die het bedrijf leiden, maar het zijn ook sparring partners. Het is hier niet dat de baas boven je staat - ze zijn onderdeel van het geheel. Het zijn ook drie vrienden: Nicky, Kenny en Robin. Dat voel je. Er hangt een hele vriendschappelijke sfeer.”

Wat vind je zelf het leukste aan de job?

“Ik heb een paar klanten waarbij dat er een hele goede klik is. Zo was er bijvoorbeeld eentje die vertrokken was in haar bedrijf waar ze werkte en ergens anders aan de slag ging. Dat nieuwe bedrijf had niet meteen nood aan een nieuwe website, maar ze heeft daar heel hard gepleit voor een nieuwe website die van ons kwam. Dat vond ik wel echt een serieus compliment, wat ook bewijst hoe goed die band met die klant was. Dat probeer ik wel na te streven. We hebben veel meetings, maar die moeten ook leuk blijven. Als ik een call heb met een gekende klant, dan gaat het niet altijd over werk. Dan wordt er wel een keer iets over de kindjes gezegd en probeer ik het persoonlijke ook wat meer naar boven te halen. Zo leer je je klant op een andere en ‘echtere’ manier kennen.” 

Welke nieuwe collega mag hier door de deur wandelen binnenkort?

“Iemand die wel moet kunnen meedenken en wat creatief is. Niet alleen in de zin van kleuren en lettertypes, maar meedenken in code. Het is nodig dat je meegaat met het team in de vorm van een teamplayer, anders lukt het niet. Zo iemand die zegt van ‘misschien kunt ge daar eens aan denken of misschien kunnen we het op een andere manier aanpakken’ en die dat team daarin meeneemt. Natuurlijk moet die ook graag eens ne keer zeveren en wat lachen (lacht)”. 

Novation

In contact komen met Novation

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan