Overslaan en naar de inhoud gaan
NETROPOLIX

Van firewalk tot flexuren, voor Jan heeft Netropolix vele troeven

Jan Van Loock is ondertussen meer dan tien jaar actief in de IT-sector. Na een langdurige flirt kwam hij zo’n vier jaar geleden terecht bij Netropolix in Geel. De collega’s die vrienden werden, de uitdagende job en unieke omgang met haar werknemers zorgen ervoor dat Jan niet snel lijkt te willen vertrekken bij de Kempense IT-service provider. “Het tofste dat ik hier al heb meegemaakt? Gho, er zijn veel toffe dingen!” Lees even verder en je komt te weten wat.

Jan, vertel eens, je bent niet op een-twee-drie bij Netropolix terechtgekomen?

“Nee inderdaad. Ik ken Netropolix al heel wat langer dan ik hier werk, ik denk zo’n 15 jaar. Ik ben zelf afkomstig van Heist-op-den-Berg, en ik had eerder al eens een aanbod gekregen van de zaakvoerder, maar toen hield de woon-werkafstand me wat tegen. In de periode die volgde zag ik Netropolix erg groeien, en toen had ik iets van ‘weet je wat, ik ga die stap gewoon zetten’. En dus heb ik ondertussen bijna vier jaar geleden besloten toch op het voorstel in te gaan.”

Kan je me jouw functie eens kort omschrijven en uitleggen wat je precies doet? 

“Ik heb de functie van sales account manager. Mijn taak is enerzijds de klantenportefeuille van Netropolix te doen groeien: ik ga op zoek naar nieuwe opportuniteiten. Anderzijds zorg ik er nadien natuurlijk ook voor dat bedrijven klant bij ons blijven. Ik zit dus heel vaak bij klanten en eigenlijk zo min mogelijk binnen, maar in zijn geheel werken wij bij Netropolix wel echt als groep. Die onderlinge communicatie is zeer belangrijk.”

Werken bij Netropolix is dus een team effort? Moet je dan ook echt een groepspersoon zijn om hier te werken?

“Je moet wel echt een teamplayer zijn. Iemand die denkt dat het hier een one man show is, zal het hier niet lang uitzingen. We moeten als collega’s echt op elkaar kunnen vertrouwen, op elkaar kunnen rekenen. Ik weet dat als ik iets aan een collega vraag, dat ook gebeurd zal zijn op het afgesproken moment. Dus een teamplayer zijn is zeker belangrijk! Bij Netropolix kan iedereen alles tegen elkaar zeggen. De communicatie is zeer rechtlijnig, zowel naar de zaakvoerder als naar de collega’s. En ik zeg nu wel collega’s, maar ik zie hen eerder als vrienden. Er worden op regelmatige basis evenementen gepland door ons eigen Netropolix-feestcomité. En zelfs buiten de georganiseerde activiteiten spreken we als collega’s regelmatig af om eens iets te gaan eten of drinken.”

Netropolix

Een toffe bende, zo klinkt het. Wat is je favoriete herinnering bij Netropolix? 

“Het tofste dat ik hier al heb meegemaakt? Gho, er zijn veel toffe dingen! We hebben ooit zo’n firewalk gedaan, zo wandelen over hete kolen. Ik werkte hier toen nog maar anderhalve maand en was dus eigenlijk nog heel nieuw in de groep. Die ervaring is me zeker bijgebleven. Daarnaast doen we ook iedere vrijdag ‘bartime’. Dan ga we met alle collega’s iets drinken om de week leuk af te sluiten. Oh, voor ik het vergeet! Drie jaar geleden zijn we met de collega’s naar Tomorrowland geweest. Je kan je wel inbeelden, dat is zalig. Ik weet alleen niet of iedereen er nog zoveel van weet! (lacht) Een familiedag, dat doen we ook elk jaar, een casinoavond,… Ja, zo kan ik nog wel even doorgaan.”

Welke voordelen zijn er aan het werken bij Netropolix verbonden?

“Iets waar ik meteen aan moet denken, zijn onze flexuren. Naast de afspraken rond thuiswerk, hebben we per week acht uren die we vrij mogen inzetten, bijvoorbeeld om boodschappen te gaan doen. Ik gebruik die flexuren regelmatig om te gaan zwemmen over de middag, dan ga ik even heen en weer naar het zwembad. Collega’s zetten die flexuren in om bijvoorbeeld met de kinderen naar de tandarts te gaan. Zo af en toe een uurtje inzetten, dat maakt de zaken soms echt wel makkelijker.”

Jan, als slotvraag: is er nog iets dat je wil toevoegen aan dit verhaal?

“Een ontbijt! Ik wil zeggen, wie begint bij Netropolix, die kan zich tijdens zijn eerste dag verwachten aan een ontbijtje. Die eerste dag wordt voorafgegaan door een onboarding, zodat je op voorhand al redelijk wat contact hebt met het bedrijf. Via video word je welkom geheten door Koen Vanlommel of Tim Sleebus, onze zaakvoerders. Daarnaast ontvang je een welkomstvideo van het team waarin je zal werken én er komt zelf iemand op huisbezoek met een welkomstcadeautje!” 

In contact komen met Netropolix

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan