Overslaan en naar de inhoud gaan
MIC

Teamwork makes the dream work is het motto van de werknemers van MIC.

Membruggen Industrial Company is specialist in piping, plaatbewerking en HVAC voor bedrijven in de farma, food en industriesector. Met hun nieuw atelier en een team van jonge talentvolle arbeiders bieden ze klanten totaalpakketten op maat aan. 

Waarom werken jullie zo graag bij MIC?

Steffen: Ik kwam rechtstreeks van school en had dus nog geen werkervaring. Ze hebben me hier alles aangeleerd. Je krijgt de tijd om je in te werken en je te verbeteren. Dat is voor mij belangrijk. “De uitdagende projecten binnen de farma, food en industrie maken de job ook interessant.” pikt Peter in. “Het zorgt voor veel variatie en de deadlines die erbij komen kijken, houden me scherp!”

Welke sfeer hangt er onder de collega’s?

Peter: Ik omschrijf het als puur kameraadschap. MIC is een klein bedrijf waardoor je al je collega’s dagelijks ziet en er mee samenwerkt. Dat zorgt voor een goede band. Er wordt heel wat afgelachen maar we weten ook wanneer we gefocust moeten zijn. We werken hier allemaal heel graag en voeren onze job met veel plezier uit. Dat trekt de sfeer omhoog. Heeft er een collega hulp nodig? Dan hoeft hij het maar te zeggen en er springt iemand bij! Doordat we zo een hecht team zijn, zijn we goed op elkaar ingewerkt en dat is een grote meerwaarde.

Wat is het meest uitdagende aan de job?

Peter: MIC werkt uitsluitend voor andere bedrijven en de opdrachten zijn uiteenlopend. De ene keer doen we aan piping of plaatbewerking maar ook HVAC behoort tot onze specialisaties. De uitdaging zit hem in het proces van de realisatie van het project. Dat is bij iedere opdracht anders. Vaak start je met niets en werk je iedere dag aan de verwezenlijking van een mooi afgewerkte opdracht. De opdrachten komen ook met een strakke deadline waaraan we ons moeten houden. Het gebeurt wel eens dat we op zaterdag doorwerken om het einde van de opdracht te halen. Dat gebeurt niet vaak maar er wordt wel verwacht dat als het voorkomt, dat je je flexibel opstelt. 

MIC

Zijn er doorgroeimogelijkheden bij MIC?

Steffen: Eén van de redenen waarom ik twee jaar geleden begonnen ben bij MIC is omdat je er kan doorgroeien. Ik kwam bijvoorbeeld rechtstreeks van school en ik had wel basiskennis van metaal en lassen, maar ik had geen werkervaring. Toch kreeg ik een contract aangeboden en werden de kneepjes van het vak mij op de werkvloer aangeleerd. Je leert het voorbereidend werk zoals plooien, knippen en afschuinen om daarna het lassen onder de knie te krijgen. Lukt dat goed? Dan kan je doorstromen naar een job als pijpfitter. Het is mooi om te zien dat je je hier kan ontwikkelen en dat je collega’s je daar maar al te graag bij helpen.

Welke voordelen heb je als werknemer bij MIC?

Peter: MIC is een modern en vooruitstrevend bedrijf. Je werk met kwalitatief materiaal en we zijn steeds bezig met ons te verbeteren. Je komt terecht in een jong en dynamisch team en hebt er meteen een paar kameraden bij. Teamwork vinden we belangrijk dus de sfeer zit ook altijd goed! Ook met de baas trouwens. De drempel is heel laag en dat is fijn. Zo voelt iedereen zich op zijn gemak om naar hem toe te stappen met een vraag. 

Steffen: Ik heb het al vaker gezegd maar ik wil toch nog eens benadrukken dat je hier veel afwisseling hebt in de projecten. Geen enkele dag is hetzelfde en dat maakt het uitdagend. ‘Never a dull moment’ is hier wel op z’n plaats! Verder hebben we extralegale voordelen zoals eco- en maaltijdcheques, om de drie maanden een premie om ons te belonen als we veilig gewerkt hebben, speciale kilometervergoeding én een hospitalisatieverzekering. 

In contact komen met MIC

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan