Overslaan en naar de inhoud gaan
Meubelmakerij Ceulemans

In het atelier van Meubelmakerij Ceulemans loopt alles op rolletjes dankzij Gunter en zijn team

“Ik heb nog gene dag spijt gehad en waarschijnlijk ga ik hier voor de rest van mijn leven blijven hé” (lacht). Gunter Breugelmans spreekt duidelijke taal. Zijn verhaal begon 10 jaar geleden bij Ceulemans meubelmakerij, maar is nog lang niet uitverteld. Gunter is momenteel verantwoordelijke in het atelier en waakt erover dat alles op een vlotte manier verloopt.

Gunter, hoe gaat het hier allemaal in zijn werk?

“Het is de bedoeling dat het allemaal op rolletjes loopt en alles deftig buitengaat. Als er eventueel problemen zijn met machines, dan los ik dat op of spreek ik daar iemand voor aan zodat het opgelost kan worden. Moesten er tijdens de montage vragen of onduidelijkheden zijn, dan probeer ik dat ook allemaal te regelen – een constante kwaliteitscontrole dus. 

Het denkwerk gebeurt boven en hier beneden worden die ideeën omgezet in praktijk. We starten altijd in het machinepark, dat dus aangestuurd wordt van bovenuit. Daarna gaat het over naar het CNC-gedeelte – dit is ook nog machinaal. Dat is de laatste bewerking voor het naar de montage gaat. Daar wordt het materiaal gemonteerd - soms iets vrij simpel, maar ook veel handwerk en fijne afwerking zijn vereist. De moeilijkere projecten worden meestal tot in de puntjes uitgezet, zodat alles zeker 100% klopt voordat het buitengaat. Dat is ook belangrijk voor de lakkerij – alles moet eerst grondig nagekeken worden vooraleer het daar naartoe gaat. Maatwerk is in het algemeen natuurlijk veel uitdagender dan serieproductie, dat is meer bandwerk. Dat zal er altijd wel voor een deeltje inzitten, want je begint meestal met een standaard corpus. Daarna wordt dat meer gepersonaliseerd, dat vind ik toffer!”

Meubelmakerij Ceulemans

Wat vind je zo leuk aan werken bij Ceulemans?

“Je werkt hier echt met natuurproducten. Elke plank is verschillend en moet anders behandeld worden, dat maakt het zo plezant! Ze creëren ook de mogelijkheid om door te groeien, het is niet zo dat je heel jouw carrière lang dezelfde functie hoort uit te voeren. Twee collega’s van mij die vroeger ook mee meubels gingen plaatsen, zitten nu op het bureau. Ze hebben interne mensen genomen en verder opgeleid om met computers te werken. Die collega’s wisten natuurlijk al hoe alles gemaakt werd en zijn die dingen boven gaan uittekenen. Dat kan perfect!”

Wie zou jij graag als jouw nieuwe collega zien?

“Iemand die de passie en zin heeft om het allemaal te willen maken en leren. Je krijgt hier alle kansen om dingen aan te leren, dat is zeker een feit, maar je moet het ook graag doen en gemotiveerd zijn. De juiste opleiding, een degelijke portie ervaring en een gedreven mentaliteit is hier belangrijk. De meesten hebben een opleiding houtbewerking gedaan, maar niet iedereen. Je wordt hier zeker goed opgevangen! Verder zijn we een vrij jonge groep, dat houdt mij ook jong! Ik vind dat wel plezant met al die jong gasten. Die kunnen al eens een grellig verhaal vertellen van wat er in het weekend gebeurd is!” (lacht)

Meubelmakerij Ceulemans

In contact komen met Meubelmakerij Ceulemans

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan