Overslaan en naar de inhoud gaan
Metacoat

Francis: "Bij MetaCoat behandelen we elke dag een ander product en dat maakt het werk nooit eentonig."

Francis werkt al 15 jaar voor Metacoat in Lummen. Hij is heftruckchauffeur, magazijnier en af en toe ook vrachtwagenchauffeur. Hij heeft altijd in de metaalindustrie gewerkt.

Waarom ben je hier bij Metacoat komen werken?

Francis: Ik had het opgezocht nadat ik via via had gehoord dat het een fijn bedrijf was. Ik vond het de moeite om eens te gaan praten omdat het dichtbij huis lag en de activiteit me wel heel interessant leek. Het materiaal dat wij hier lakken en bewerken is heel boeiend en heel afwisselend. Ik had trouwens ook gehoord dat de sfeer hier goed was en dat kan ik nu inderdaad beamen.

Metacoat

Ja, hangen de collega’s goed aan mekaar?

Francis: Jazeker, de sfeer tussen de collega’s is heel goed. De groep hangt goed aan mekaar. Door die samenhangende groep maak je ook een goed product. We helpen mekaar allemaal. Ik kom als magazijnier en chauffeur met iedereen in contact maar ook de poederlakkers en de ophangers komen onderling goed overeen.

Is de relatie tussen de werknemers en de werkgever ook goed?

Francis: Onze baas staat steeds open voor een gesprek, hij staat eigenlijk open voor alles, hij is heel toegankelijk. Ook als er iets misloopt dan communiceren wij eerst onderling maar wij zijn niet bang om bij Frank, onze baas, binnen te stappen. Hij vindt het belangrijk dat wij bij hem durven aankloppen. Hij vindt open communicatie heel belangrijk.

Metacoat

Wat zijn de voordelen van de job?

Francis: Ik vind het een voordeel dat wij vroeg kunnen beginnen en dan ook op tijd thuis zijn voor een fijne avond met het gezin. Het loon is hier goed en steeds op tijd uitbetaald en we hebben veel verlof. Het werk is fysiek ook niet te zwaar en dat is natuurlijk ook een voordeel. Wij krijgen elk jaar wel enkele attenties, maar de BBQ met heel het bedrijf en de families is wel het leukste.

Zou je andere mensen aanraden om hier te komen werken? En waarom?

Francis: Dat heb ik al gedaan, haha! Ik heb al een aantal mensen aangesproken om hier te beginnen. Wij hebben een heel interessant product om mee te werken. Wij kunnen materialen lakken die we zelf geplooid of geknipt hebben, maar ook de multicolors voor scholen zijn heel fijn om te maken. Wij behandelen elke dag iets anders en dat maakt het werk nooit eentonig. Vaak herkennen we in het straatbeeld ook deze producten wat ook veel voldoening geeft van ons werk. We kunnen fier zijn op de producten die we afleveren. Soms brengen de klanten zelfs taart als ze content zijn, dan hebben we er nog meer deugd van natuurlijk, haha.

Metacoat

Hoe ziet de ideale nieuwe collega eruit?

Francis: Hij moet niet te verlegen zijn en tegen een grapje kunnen. Hij moet niet van vandaag op morgen alles willen kunnen. Hij moet de tijd nemen om alles te leren en goed zijn ogen de kost geven hier. Wij nemen hem allemaal afzonderlijk onder onze vleugels. De nieuwe collega begint ergens op een afdeling en als hij dat werk onder de knie heeft dan verhuist hij, indien gewenst, naar een andere afdeling. Zo kan hij meteen alle facetten van het bedrijf leren kennen en ontdekt hij beter wat er bij hem past.

Kan je Metacoat kort omschrijven qua bedrijfscultuur?

Francis: Het is een interessant bedrijf met een correcte verloning in een fijne sfeer met open communicatie. Ik ben oprecht blij om hier te werken en in die 15 jaar heb ik nog geen reden gevonden om hier te vertrekken, dus dan moet het hier goed zijn he! 

In contact komen met MetaCoat

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan