Overslaan en naar de inhoud gaan
Meynen Metaal

Tussen werknemer Bart en Metaalconstructie Meynen was het liefde op het eerste zicht

Bart werkt ondertussen al sinds 1998 bij Metaalconstructie Meynen, waar de metaalconstructies in de eigen werkhuizen worden vervaardigd door moderne machines. 

Bart, kan je mij vertellen wat jouw job precies inhoudt? 

Als 18-jarige ben ik na mijn vakantiewerk hier mogen starten. Ondertussen werk ik hier al 22 jaar en ben ik eigenlijk nooit weg gegaan. Ik sta voornamelijk in voor de bediening van de machine van de zaag en de boor. Je kan mij ook inzetten om te lassen, zagen of boren. Je bent gewoonweg breed inzetbaar als je hier al zolang werkt. Mijn job is eigenlijk altijd grotendeels hetzelfde, maar ik doe dit nog steeds met passie. Soms houden we ons ook wel eens bezig met grotere constructies die iets meer uitdaging vergen. Dat is heel spannend om te mogen doen. 

Kan je mij eens een typische werkweek omschrijven? 

Op maandag starten we met een project, maar daar kan wel eens iets tussenkomen waardoor we moeten overschakelen op een ander project. We weten nooit exact op voorhand wat we die dag gaan doen. Zo kunnen we beginnen met iets en vaak verandert dat dus ja... soms is het wel chaotisch. Je moet daar mee om kunnen en je flexibel opstellen. Daarnaast werken we dagelijks van half 8 tot en met kwart na 4. Het pluspunt is dat je in de late namiddag nog ergens naartoe kan. Dat is ideaal als je nog ergens een afspraak hebt. 

Meynen Metaal

Hoe is de bedrijfscultuur hier? 

Eigenlijk heel los en open. Je moet ook alles met een korreltje zout nemen. Je kan wel eens gefrustreerd zijn of fouten maken, maar dat wordt ook snel vergeten. We houden elkaar ook wel een beetje in de gaten. Op deze manier kunnen we elkaar ondersteunen als iets fout lijkt te lopen. Niemand is hier de baas, elke werknemer is evenwaardig. 

Waarom kies je voor Metaalconstructie Meynen en geen ander bedrijf? Ik heb geen nood om in een ander bedrijf te werken. Ik ben hier op mijn 18e mogen beginnen, direct mee in het systeem. In het begin is dat niet makkelijk. Je moet je plan trekken, maar na 2 jaar kreeg ik een vast contract. Ik ben hier nog steeds erg gelukkig en ik heb niet te klagen, dus ik zou niet weten waarom ik ergens anders zou gaan werken. Ik weet hoe goed het hier is. Soms denk ik er wel eens aan om minder zwaar fysiek werk te gaan doen, maar de job en de sfeer houden me hier. Iedereen voelt zich hier goed en dat voel je. Iedereen is gemotiveerd en ziet dit werk als een uitdaging. Dit alles maakt dat ik graag kom werken, elke dag opnieuw. 

Meynen Metaal

Waarom zouden andere mensen hier moeten komen werken? 

Voor 2 dingen. De sfeer en de job op zich. De relatie tussen de werknemers is écht super! Een nieuwe collega hoort meteen bij de groep. We zijn goed op elkaar afgestemd omdat we al jaren met elkaar samenwerken. Soms kan het inderdaad wel eens botsen, maar met een beetje humor wordt het altijd snel opgelost. Dat is de sterkte van onze ploeg. Zelfs in onze vrije tijd gaan we eens een pint pakken, dansles volgen of naar het Schlagerfestival. Aan de andere kant is constructielassen een fijne job als lasser. Je komt niet dikwijls voor

verrassingen te staan en het is eigenlijk een rustige en makkelijke job zonder al te veel stress. Uiteraard zijn er wel eens dagen die iets stressvoller zijn, maar dat waait ook weer over tegen het einde van de dag.

In contact komen met Metaalconstructie Meynen

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan