Overslaan en naar de inhoud gaan
Mertens Faema

Luis werkt niet enkel voor de vlaai en koekskes bij Mertens-Faema

Mertens Faema? Dat is veel inhouse kennis, flexibiliteit en goede koffie (lacht)”. Luis Pardo is al bijna 11 jaar lang vaste magazijnier bij het Hasseltse Mertens-Faema, specialist in horeca machines en grootkeukens. Hoewel hij steeds geniet van de taart en koekjes die er op tafel staan, kan hij de zelfstandigheid die met zijn job gepaard gaat zeker appreciëren. “Ze staan hier niet op uw vingers te kijken”, verduidelijkt hij. 

Luis, wat doe je hier precies als magazijnier?

“Ik ben een beetje man-doet-alles, zeg maar (lacht) - allround. Dat gaat van vrachtwagens laden en lossen, tot magazijnbeheer en onderdelen bestellen. Regelmatig spring ik bij op werven waar mogelijk en nodig.

Ik heb nooit een andere functie gedaan als deze, omdat ik die zelfstandigheid binnen mijn job enorm leuk vind. Hier bedoel ik mee dat er niet continu iemand bij je staat die zegt: ‘Dat en dat moet je doen’. Ze weten wat ik kan hier en daar hebben ze vertrouwen in.”

Wat maakt Mertens-Faema anders voor jou dan soortgelijke werkgevers?

“Ze zijn hier zeer flexibel. Daarin verschillen ze echt wel van concurrenten. Zowel naar klant als werknemer toe. Je zit hier zeker niet in een keurslijf. Wat meestal een groot voordeel is, maar dat eist van ons ook wel wat flexibiliteit. Klanten zijn heel veeleisend, die zijn onze vlotte service ondertussen gewoon. De meesten wensen binnen de 24 uur een oplossing te hebben voor hun probleem. Dan is er niet veel marge, hè. We moeten dus snel en efficiënt inspelen op de vraag van de klant, maar de flexibiliteit van de zaakvoerder naar ons toe is zeker ook groot.”

Kan je er een moment uitpikken dat voor jou nog net iets leuker was dan de rest?

“De personeelsfeesten (lacht). Dat zijn momenten om te onthouden, ja. We zijn ook geen hele grote groep, dus dat maakt het aangenaam werken. De meeste mensen ken je hier echt persoonlijk. Af en toe zien we mekaar ook eens na het werk – dat maakt het plezant. Ze proberen die feesten jaarlijks te houden. Nu hebben we toevallig een mossel soirée gehad vorige week vrijdag – da’s eten, dansen en gek doen. Koekjes en taart zie je hier eveneens regelmatig op tafel verschijnen. Die ik dan meestal helemaal alleen opeet, dat zie je ook, hè (lacht). Verjaardagen worden altijd gevierd.”

Hoe ziet jouw nieuwe ideale collega eruit?

“Er is maar één ding heel belangrijk hier: multifunctionaliteit. Dat is niet zo makkelijk. Zeker bij techniekers is dat een zéér belangrijk punt. Pas op, je hebt veel verschillende soorten mensen en iedereen mag zijn wie dat die is. Maar je moet wel goed kunnen samenwerken – een teamplayer zeg maar. Het is een groot cliché, maar het is wel zo. Daartegenover staat dat je ook alleen moet kunnen werken. Techniekers zijn meestal alleen onderweg. Enkel bij grote plaatsingen wordt er in team gewerkt. Dus als je niet alleen uw plan kan trekken, dan sta je daar schoon… Het lijkt misschien makkelijk, maar je moet alles zelf kunnen oplossen. Je krijgt natuurlijk wel ondersteuning van collega’s – die zijn altijd bereikbaar. Kennisdeling is heel belangrijk. Zeker voor jonge gasten. Iedereen moet leren!”

In contact komen met Mertens-Faema

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan