Overslaan en naar de inhoud gaan
Mathieu Gijbels

Stabiliteitsingenieur Tom krijgt de kans bij Mathieu Gijbels om mee te denken aan revolutionaire nieuwigheden

Stabiliteitsingenieur Tom Schoofs krijgt de kans bij Mathieu Gijbels om mee te denken aan revolutionaire nieuwigheden. Tom kwam als schoolverlater meteen bij Mathieu Gijbels terecht. Al zes jaar mag hij zich een Voordenker noemen.

Tom, wat houdt je job hier bij Mathieu Gijbels precies in?

Tom: Ik hou me bezig met het stabiliteitsgedeelte van de projecten die we binnenkrijgen. Dat gaat van fundering tot het dakniveau. Ik geef technisch advies rond brandveiligheid en technieken. Per project werk ik samen met een team om zo het project te doen slagen. Dat team bestaat uit een projectvoorbereider, projectingenieur, bouwadviseur en een projectmanager om het project uit te kunnen werken van de voorbereiding tot de begeleiding op de werf zelf.

Mathieu Gijbels

Je bent zes jaar geleden bij Mathieu Gijbels beginnen werken. Waarom heb je hier gesolliciteerd?

Tom: Ik kwam pas van de schoolbanken toen ik hier begon. Ik heb hier gesolliciteerd omdat Mathieu Gijbels een vooruitstrevend bedrijf is en daar ook voor bekend staat. Ze willen mee zijn met de tijd of deze zelfs nog voor zijn. Daarom noemen we ons Voordenkers. Bij Mathieu Gijbels zijn we voortdurend bezig met het bedenken van nieuwe technieken. Dit is een zeer ambitieus bedrijf en dat trok mij aan. Mijn creativiteit en mijn ideeën kan ik hier zeker kwijt en ik verveel me geen moment. Bovendien is het een groot bedrijf maar iedereen kent elkaar toch. Er heerst hier zeker een gezellige sfeer.

Over welke troeven beschikt dit bedrijf nog? 

Tom: Dit is een ambitieus bedrijf dat toekomstgericht denkt. Het leuke is dat je hier de kans krijgt om aan die toekomst mee te werken. Mathieu Gijbels is bovendien een compleet bedrijf. Daarmee bedoel ik dat alle afdelingen  hier aanwezig zijn van voorbereiding over engineering tot de tekenafdeling, het atelier en de verkoopafdeling. Doordat we alle afdelingen zelf in beheer hebben, kunnen we snel schakelen en staan we dicht in contact met de uitvoering. Je wordt vanaf de beginfase betrokken bij elk project met zijn eigen specifieke uitdaging en dat maakt deze job zo boeiend. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld aan drie verschillende projecten aan het meewerken. Aan variatie geen gebrek dus! Het welzijn van de medewerkers staat hier echt centraal. Wij worden gewaardeerd en regelmatig in de watten gelegd. Het leukste wat ik hier off the job heb meegemaakt was toen Mathieu Gijbels 50 jaar bestond. Er werd hier een mini Tomorrowland georganiseerd met verschillende activiteiten en eetstanden. Ontzettend fijn en genereus!

Mathieu Gijbels

Hoe zou je iemand overtuigen om hier bij jou op de afdeling te komen werken?

Tom: De focus op innovatie werkt hier bij Mathieu Gijbels enorm inspirerend. Neem nu bijvoorbeeld het 3D tekenen, daar was Mathieu Gijbels al mee bezig toen ik hier zes jaar geleden begon terwijl het pas de laatste jaren een echte hype is geworden. Momenteel werken we aan een aantal ontwikkelingen die we pas over vijf à tien jaar gaan kunnen uitvoeren. Deel mogen uitmaken van deze werkgroepen werkt erg motiverend. Je hebt hier dus niet enkel de mogelijkheid om bezig te zijn met je job maar er is zeker ook ruimte om mee te werken aan de verbeterprocessen. Als je idee goed onderbouwd is, kan je het zeker delen met een team van experten. Je krijgt hier de kans om te sparren met mensen die 40 jaar ervaring hebben. 

Wat wordt er verwacht van je toekomstige collega?

Tom: Je kan je theoretische kennis - die uiteraard wel vereist is - hier echt omzetten in de praktijk. Iemand die ambitieus, enthousiast en flexibel is, zou hier goed in het team passen. Als nieuwkomer word je heel goed begeleid. De eerste twee weken neemt iedereen je mee op pad door het hele bedrijf en word je echt ondergedompeld in het Gijbelsverhaal. Wees welkom!

In contact komen met Mathieu Gijbels

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan