Overslaan en naar de inhoud gaan
Limeparts

Van monteur naar verantwoordelijke: Björn werkt al 21 jaar bij Limeparts-Drooghmans

Björn Maes is montageverantwoordelijke bij Limeparts-Drooghmans, aanbieder van geventileerde gevelbekleding in Genk. Hij startte er 21 jaar geleden als monteur en is nooit meer van hun zijde geweken. Ondertussen stuurt hij zelf zijn jongens aan en garandeert hij telkens opnieuw de kwaliteit waar Limeparts-Drooghmans naar streeft. Vanaf dat de verkoop van een project en het voortraject ervan afgerond is, neemt Bjorn het over.  

Björn, hoe vind je de relatie tussen werkgever en werknemer?

“Er is een soort hiërarchie, maar niet op een negatieve manier. Een team heeft nu eenmaal aansturing nodig, maar het contact onderling is heel normaal. Sven en Koen zijn de ‘grote bazen’ zal ik maar zeggen – die zien en spreken we toch wel regelmatig. Ook als je hen tegenkomt, is er geen sprake van een drempel, maar een ons-kent-ons-mentaliteit. Dat is toch belangrijk vind ik, aangezien je dan ook wat meer over hebt voor mekaar en meer kan tolereren naar elkaar toe. Iedereen heeft bepaalde sterktes, maar ook zwaktes. Zoveel te meer dat je elkaar op een dagdagelijkse manier leert kennen, hoe makkelijker je daar ook mee om kan gaan.”

 

Wat was voor jou het uitdagendste?

“Mijn uitdagingen zijn in de loop der jaren wel wat veranderd. Toen ik vroeger zelf nog gewoon monteur was, probeerde ik mijn ploegbaas te allen tijde te ondersteunen. Je probeert jezelf wat wegwijs te maken in het planlezen enzovoort en een zo goed mogelijke hulp te zijn. Op een bepaald moment ben ik dan doorgegroeid naar ploegbaas, dat is weer een andere soort uitdaging. Je moet eerst zorgen dat de jongens in uw ploeg goed aangestuurd worden en dat ze kwaliteit afleveren. De maatstaf voor kwaliteit en de eisen van de klant kunnen vrij hoog liggen, dus daar moet rekening mee gehouden worden. Met de jaren zijn we gegroeid, dus de werven worden ook groter en complexer. Dat vormt dan weer een andere uitdaging op zich - in de zin van meer strakkere deadlines. We proberen die altijd te halen en de kwaliteitseis op hetzelfde niveau te houden.”

gevel werf

Hoe is de sfeer op het werk?

“De sfeer is goed en er is regelmatig wat animatie. Tijdens corona was dit helaas niet mogelijk maar normaal gezien doen we bij Kerst en het bouwverlof een uitstap met het hele bedrijf. Dan doen we een groepsactiviteit zoals karten of kleiduifschieten en achteraf een hapje eten. Degene die daarna nog zin hebben, zetten meestal nog een stapje in de wereld. Dat is altijd fijn, zeker en vast! Zo hebben de jongens die altijd op de werf zitten ook de kans om collega’s te ontmoeten die ze anders niet zien of horen – dat komt de sfeer zeker ten goede!”

Hoe ziet jouw ideale collega eruit?

“Een goede collega is in de eerste plaats iemand die collegiaal is. Geen haantjes, maar mensen die bereid zijn om de ploegbaas te ondersteunen. Verder is op tijd komen hier ook wel de norm. De meesten vertrekken ’s ochtends vroeg , als je dan vaak moet wachten is dat niet echt prettig. Hier heerst een ongeschreven wet die stelt dat degene die te laat is, ’s avonds eentje trakteert. Dat lossen we dan zo op, maar het is niet de bedoeling dat dit consequent gebeurt. 

Daarnaast is het ook belangrijk dat je geen zeurkous bent (lacht). Je werkt buiten en het weer hier in België is nogal afwisselend. Het kan heel warm zijn, maar ook echt koud. Daar ga je niet van dood, maar sommigen doen wel zo (lacht). We zoeken vooral iemand die er goesting in heeft en waarbij de mentaliteit goed zit, dan volgt de rest vanzelf!”

 

In contact komen met Limeparts-Drooghmans

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan