Overslaan en naar de inhoud gaan
Limec Technics werknemer

Projectleider Gilles van Limec Technics: ‘Dat is het chique eraan, je doet hier alles van start tot oplevering’

Gilles Vandewaerde is sinds een zestal jaar projectleider bij Limec Technics in Genk, hoewel hij 17 jaar geleden al voet aan wal zette bij deze elektrotechnische specialist. Hij heeft er al een mooi traject opzitten bij Limec Technics, maar dat laten we hem liever zelf toelichten. 

Gilles, hoe ben je hier terechtgekomen en wat doe je precies?

Ik ben hier via een andere collega terechtgekomen. Ik werkte eerst elders, maar het liep niet meer zo goed met dat bedrijf. Die collega maakte zelf eerst de overstap naar hier. Zo liet hij me weten dat ze bij Limec ook nog volk zochten. Ik ben hier vervolgens als elektricien aan de slag gegaan, heb me opgewerkt naar ploegbaas en daarna naar werfleider. Nu zit ik hier op de stoel als projectleider en ik zit hier wel op mijn plaats heb ik het gevoel. Ik blijf getriggerd en dat heb ik nodig. Ik maak offertes op, ga wekelijks langs bij de mannen op de werf, sta in voor de oplevering … Vanaf het eerste moment tot het laatste maak ik hier alles mee. Ik vind dat gewoon chic. Sommigen zouden dat misschien minder fijn vinden, maar ik haal daar meer voldoening uit. Je ziet het hele traject.”

Je hebt al heel wat stappen gezet in jouw carrière hier. Hoe ging dat in zijn werk?

“Ik ben samen met Limec in deze functies gegroeid. Projectleider is hetgeen wat het best bij me aansluit momenteel. Het is een combinatie van alles wat ik ervoor deed. Bij het werk als werfleider moest ik na een tijdje niet meer nadenken, dat werd routine. Dit is telkens iets nieuws wat je opnieuw moet uitzoeken. Nu ben ik bijvoorbeeld een plan aan het maken voor een nieuw gebouw dat we gaan uitvoeren vanaf januari. Maar er zijn ook dagen dat ik offertes maak. Dan krijg ik het aanbestedingsdossier, zoek ik de plannen uit en plak ik er een prijs op aan de hand van calculatie. In veel bedrijven worden die functies opgesplitst: iemand berekent het, iemand voert het uit, iemand doet de financiële kant … Hier mag je als projectleider al die rollen zelf opnemen.”

Als projectleider ben je ook vaak op de baan veronderstellen we?

“Ik ben pakweg 50% op de baan, maar dat hangt ook af van hoeveel werven er tegelijkertijd lopen. Deze dinsdag en donderdag werk ik bijvoorbeeld buitenshuis en dan drie dagen hier op kantoor. Natuurlijk is het ook afhankelijk van project tot project en in welke fase dat het zit. Vorige week was het overal tegelijk oplevering, waardoor ik bijna niet op kantoor ben geweest (lacht). Dan moeten er veel keuringen en dergelijke gebeuren.”

Limec Technics werknemer

Worden er ook teambuildings georganiseerd bij Limec?

“Dat doen we jaarlijks. Dit jaar heb ik die mogen organiseren. Mijn collega hiertegenover stelde zich ook kandidaat. We hadden beiden een idee en daar hebben we een mix van genomen. Hij wou met een 4X4 Jeep gaan rijden en ik wou iets doen met schieten. Dus voormiddag zijn we gaan rijden en hebben we ook nog een slipcursus gedaan. Namiddag zijn we gaan kleiduifschieten. Daarnaast is er ook elk jaar een personeelsfeest met partners erbij en wanneer we het verlof inzetten zijn de kindjes er ook bij. Dan doen we altijd een BBQ en is er ook een attractie voorzien. Dit jaar was dat een rodeostier!”

Tenslotte, wat blijft jou het meest bij in deze job?

“Eerder de grote projecten. Daar kom ik vandaag nog steeds wel eens langs. Als ik ze dan terugzie, ervaar ik nog steeds die trots van ‘ik heb daaraan meegewerkt’. Je bent er soms een jaar tot anderhalf jaar aan bezig met een team. Ik vind dat toch een hele prestatie als je zo’n groot gebouw hebt weten te realiseren. Ik werk voornamelijk voor KULeuven. We voorzien veel studentenhuisvesting, kantoorgebouwen, labo’s … Van de straataansluiting tot het stopcontact. Ik heb nu pas een project afgerond van enorme omvang. Dat duurde 3 jaar.”

In contact komen met Limec Technics

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan