Overslaan en naar de inhoud gaan
Laenen

Als projectleider bij Laenen staat afwisseling in de job centraal

Koen is niet enkel opmeter, maar eveneens werkvoorbereider en tekenaar bij trappen Laenen in Heusden-Zolder. Zijn echte passie ligt bij het tekenen, waarvoor hij een opleiding volgde, maar door zijn brede kennis kan Koen allround ingezet worden. ‘Ja, ik zit hier goed. En als het goed is, moet je niet weggaan hè’, lacht hij. 

Wat doe je hier precies, Koen?

“Ik kom dagelijks naar het kantoor om te tekenen en om mijn collega's tekenaars bij te staan, maar ik doe ook de opmetingen ter plaatse. Vervolgens moeten zij die opmetingen zien te verwerken en verduidelijk ik aan hen wat ik allemaal gemeten heb en  wat er precies gerealiseerd moet worden. Meestal gaat de zaakvoerder zelf ook mee, wanneer ik opmetingen doe. Dan kunnen we ter plekke al zelf eens bekijken wat er moet komen en hoe we dat gaan doen. Tenslotte werken we de voorstellen uit.”

Hoe is de sfeer tussen collega’s?

“Ik vind de sfeer heel goed!  Tijdens de pauze staan we allemaal buiten onder het afdakske te praten over van alles en nog wat. We gaan ook regelmatig eens eten met iedereen, bijvoorbeeld bij Kerstmis. Tegen het einde van het jaar krijgen we daarnaast altijd een kerstpakket. Dat is een mand met drank en snoep in, maar dat verdwijnt snel als ik thuiskom (lacht).”

Laenen

Is er een specifiek project wat er voor jou uitspringt?

“Ze zijn allemaal speciaal op hun eigen manier. Er is wel eentje dat er uitspringt. Die staat mooi afgebeeld op onze presentatiemappen. Het gaat om een spiltrap vlak bij het viaduct van Vilvoorde, bij de firma Bayer. Die trap ging over vier verdiepingen met nog tussenbordessen enzovoort. Gedeeltelijk binnen en overdekt, maar toch ook buiten. De combinatie van de bordessen, de spiltrappen en de balustrades maakten het zo speciaal. Qua design vond ik dat heel mooi.”

 Wat vind je precies zo leuk aan jouw job?

“De afwisseling. Toen ik vroeger afstudeerde, heb ik eerst een tijdje bandwerk gedaan. Dat heb ik 2 dagen gedaan, toen ben ik gestopt (lacht). Ik hou van de afwisseling hier: vandaag ben ik op kantoor aan het tekenen, morgen ben ik de hele dag weer opmeten. Die weken vliegen hier echt voorbij, hè! Het lijkt alsof de zomervakantie nog maar net gedaan is en het is al bijna Kerstmis.”

Kan je tenslotte Laenen in 3 woorden omschrijven?

“Zelfstandigheid, vertrouwen en meedenken. Zelf meedenken hoe dat de dingen anders, vlotter of efficiënter kunnen verlopen. Ik heb veel ervaring, maar ik maak ook nog altijd fouten hoor. Zolang je gemotiveerd bent en durft mee te denken, is Laenen het bedrijf voor jou.”

In contact komen met Laenen

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan