Overslaan en naar de inhoud gaan
L&P

Bij L & P werk je niet volgens een handboekje en kom je wel eens speciallekes tegen.

Ken werkt al ruim 25 jaar bij L&P Interieurproductie in Heusden-Zolder. Momenteel werkt hij als monteur. Maar vandaag ontpopte hij zich even tot BV voor onze camera om iedereen te vertellen wat werken bij L&P zo aangenaam maakt. En wat je in je mars moet hebben.

 

Je bent hier 25 jaar geleden begonnen. Was dat meteen al als monteur?

Ken: Nee, ik was eerder een all-round medewerker. Van plaatsingen tot spuiten in onze spuiterij. Een beetje vanalles eigenlijk. Maar doorheen de jaren werd het voor mij duidelijk dat de job als monteur mij het best lag. En die kans heb ik dan uiteindelijk ook gekregen. 

Krijg je hier als jonge knaap ook de mogelijkheid om ‘on the job’ te leren

Ken: Ja, ervaring is geen absolute must. Dat je de basiskennis beheerst, is natuurlijk wel belangrijk. Maar al doende leer je het meest. En daarna kan je hier zeker doorgroeien of specialiseren. 

L&P zoekt collega’s, iemand die bij jou op de werkvloer komt staan, met wat voor collega kan jij het wel vinden?Ken: Goh. Hij of zij moet vooral zin hebben om de job te doen. Die motivatie is erg belangrijk. Maar hij moet ook leergierig zijn en openstaan om bij te leren. Bakken ervaring hebben is dus niet per sé nodig. Want hier kan je alles heel snel leren. En humor, da’s altijd mooi meegenomen! We zijn zeker op zoek naar iemand met een positieve mindset.

L&P

Overtuig je toekomstige collega’s eens. Wat maakt de job als plaatser, monteur of schrijnwerker zo leuk?

Ken:  Je doet nooit exact hetzelfde. Werken volgens een handboekje zit er niet in. Elke dag is anders, dat maakt het ook zo boeiend. Zo kom je ook wel eens speciallekes tegen. We hebben al ‘ns een boot ingericht, maar hebben ook al een paar keer een opdracht gehad in een kasteel. Geen alledaagse opdrachten dus! En daarnaast verwennen onze bazen ons ook regelmatig.

Oké, vertel! Hun deur staat altijd voor jullie open, er wordt getrakteerd? 

Ken: Het is hier heel gewoon. Onze zaakvoerder is part of the team. We weten veel van elkaar, en kunnen ook voor alles bij onze zaakvoerder terecht. Ook wanneer er privé eens iets is, dan staat de deur altijd open. En ja, we worden ook in de bloemekes gezet. Onze anciënniteit in het bedrijf wordt altijd gevierd met een cadeau of attentie. Speciale gelegenheden zoals een verjaardag laten we ook niet zomaar passeren. En buiten die traktaties gaan we in de zomer al eens ne crème eten. En staat er zelfs regelmatig taart klaar.  

Tot slot, hoe zou jij L&P in het kort omschrijven?

Ken: De gemoedelijke sfeer, de uitdaging en de afwisselende projecten zijn voor mij heel kenmerkend aan L&P. Je zal je hier geen dag vervelen op de werkvloer. Niet met de job en niet met de collega’s. Want wij hangen als een hechte bende aan elkaar. 

L&P

In contact komen met L & P

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan