Overslaan en naar de inhoud gaan
KWB

Dennis vond na zijn rondreis door Australië zijn droomjob bij Kempische Wagenbouw in Bree.

Kempische Wagenbouw NV is fabrikant van hoogwaardige opleggers met gestuurde assen en lichtgewicht aanhangwagens. Klantvriendelijkheid komt op de eerste plaats en de werknemers vormen hier één grote familie. 

Hoe ben je terechtgekomen bij KWB?

Dennis: Ik heb altijd al interesse gehad in wagens en hydraulica. Ik heb een achtergrond in elektriciteit en heb ervaring kunnen opdoen bij vorige werkgevers. Door mijn vader, die zelf een bedrijf heeft met vrachtwagens, ben ik hier terechtgekomen. Ik kende het bedrijf al en had hier enkele kennissen werken. Ik kon me helemaal vinden in hetgeen KWB doet dus aarzelde ik geen seconde om me kandidaat te stellen. Dat is intussen iets meer dan een jaar geleden. 

Heb je in dat jaar veel bijgeleerd?

Dennis: Absoluut. Ik heb binnen KWB verschillende functies mogen uitoefenen. Zo ben ik begonnen met het leggen van vloeren. Dat had totaal niets te maken met stroom en hydraulica maar dat heeft me wel meer inzicht gegeven in de job. Daarna heb ik in de spuitcabine gestaan en deed ik het voorbereidend werk. Ik heb op de werkvloer echt super veel mogen bijleren dankzij mijn collega’s. We zijn een heel hechte bende. We helpen mekaar en leren van elkaar. Intussen ben ik afwerker en leer ik nog iedere dag nieuwe dingen bij. Er is ook variatie in de job want niet iedere vrachtwagen is hetzelfde. Dat vind ik fijn! 

Hoe zou jij een vriend overtuigen om bij Kempische Wagenbouw te komen werken? 

Dennis: Dat hoef ik niet te doen want ze vragen me regelmatig of we nog collega’s zoeken! (lacht)

Onlangs is er een kameraad van mij hier begonnen. Iedereen die hier werkt is trouwens van uit de buurt. We kennen elkaar en daardoor hangt er hier een heel familiale sfeer. Als ik toch iemand zou moeten overtuigen, zou ik zeggen dat er een heel fijne werksfeer heerst en er geen al te hoge werkdruk is. Je krijgt de kans om te leren en te groeien in je job. Je mag zelf aangeven waar je graag meer over zou willen leren. Dan wordt je gekoppeld aan een ervaren collega die je de kneepjes van het vak leert. Die kans krijg je niet overal. Bovendien werken wij in dagpost en dat is een groot voordeel. Je klokt in om half acht en weer uit om kwart over vier. Dan heb je nog iets van je dag! De verloning is ook prima. Soms brengt de klant taart of wordt onze frigo goed gevuld. Allemaal leuke extra’s en tekens van appreciatie. En die appreciatie komt trouwens niet alleen van de klant. Ook de zaakvoerders laten weten dat je gewaardeerd wordt. Niet alleen je werk maar ook je persoon. Er zijn enkele collega’s die meubeltjes maken van de overschotten die hier anders weggegooid zouden worden. Het management juicht dat alleen maar toe. Je mag hier jezelf zijn en dat wordt gewaardeerd.

KWB

Wat maakt dit bedrijf anders?

Dennis: hier ben je geen nummertje. In tegenstelling tot het materiaal waarmee we werken, zijn we geen onderdeel van het bedrijf maar écht deel van het bedrijf. Een enorm menselijke aanpak en iedereen telt mee. We hebben een Whatsappgroep waar regelmatig foto’s van afgewerkte wagens in worden gedeeld of een woord van appreciatie. Dat doet deugd! De sfeer zit hier echt goed. Je kan met iedereen praten zonder het gevoel te krijgen dat iemand hoger in rang is dan jou. Je hoeft hier niet bang te zijn om toe te geven dat je een fout hebt gemaakt. Zolang je er maar uit leert! Dat vinden wij belangrijk. De communicatie met de collega’s op de werkvloer maar ook met het management loopt perfect. Dat maakt dat wij ons werk ook goed kunnen doen. De amicale sfeer heeft een positieve invloed op ons werk. Iedereen is gemotiveerd en kan goed samenwerken. Mocht je toch eens in de clinch hangen, wordt dat uitgesproken op een volwassen manier. 

Welke eigenschappen verwachten jullie van een nieuwe collega?

Dennis: We verwachten dat onze nieuwe collega een echte teamplayer is. Je werkt met verschillende collega’s samen dus het is belangrijk om vlot en sociaal te zijn. Initiatief nemen, je handen uit de mouwen willen steken en leergierig zijn, zijn key. Je hoort stipt te zijn maar dat spreekt natuurlijk voor zich. Verder is het fijn als hij positief ingesteld zou zijn en gevoel heeft voor humor! We kijken ernaar uit om een nieuwe collega te ontvangen en op te nemen in onze familie!

In contact komen met Kempische Wagenbouw

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan