Overslaan en naar de inhoud gaan
Katoen Natie

Isabel is het contactpunt tussen klant en operatie bij Katoen Natie

Actief in 40 landen, een global team van meer dan 18.000 mensen en een omzet van 10 cijfertjes. Isabel Cester werkt al 14 jaar bij de logistieke reus Katoen Natie in Antwerpen. Als teammember van de CSR-afdeling vormt ze één van de aanspreekpunten tussen klant en de interne organisatie: ‘Logistiek is niet voor iedereen weggelegd, je moet kunnen puzzelen met het geheel en over een goed organiserend vermogen beschikken’, vertelt Isabel. 

Vertel eens wat meer over wat je hier precies doet, Isabel?

“Wij vormen de customer care service en doen alles omtrent logistiek. De klant wil zijn goederen bijvoorbeeld stockeren of manipuleren. Wij behandelen die aanvraag en zo gaat de bal aan het rollen. Dan organiseren wij transport, ofwel voeren zij het zelf naar hier. Die goederen worden hier dan vervolgens gestockeerd - onze magazijnen zitten vol. Vroeger deden we enkel stockage, maar de laatste jaren zijn we ook operaties beginnen uitvoeren. Dat kan gaan van tanks, IBC’s of drums die wij afvullen ergens anders op een site. Ikzelf ga natuurlijk niet afvullen, maar wij organiseren alles wat erachter zit – de aansturing zeg maar.”

Waarom voel je jou goed binnen die job?

“Door de job zelf. Het is nooit saai doordat het elke dag wel wat anders is. Verder is ook het contact met de klanten en collega’s heel tof. We zitten wel met een redelijk nieuw team. Het zijn nog jonge meisjes, dus die moeten nog begeleid worden. Dat is ook weer interessant, want op die manier kan ik mijn kennis delen met de anderen. Zo begint Shelly binnenkort bij ons op CSR – ze komt van loketbediende. Hierdoor gaat ze nog meer klantcontact hebben en er zelf ook toegewezen krijgen. Je moet daarvoor natuurlijk wel wat sociaal onderlegd zijn om te kunnen communiceren met de klant. Dat kan trouwens ook in een andere taal zijn – dat is meestal in het Engels dan. Of Duits, maar dan vragen we of het ook in Engels kan (lacht). ”

Katoen Natie

Er zijn dus wel wat doorgroeimogelijkheden?

“Ja en dat blijft ook niet binnen het CSR zijnde. Als je ambitie hebt om een andere functie uit te voeren, dan kan je altijd komen praten met je verantwoordelijke. Je begint ergens, maar je kan overal eindigen. Bijvoorbeeld teamleader, assistent teamleader en eventueel zelfs een operationele functie. Of een totaal andere richting, zoals support of douane. Er zijn echt veel mogelijkheden binnen Katoen Natie.”

Hoe ziet jouw planning er doorgaans uit?

“Nu is het een iets rustigere periode, maar we hebben het al heel druk gehad. Ik vind dat wel eens leuk dat er af en toe wat druk op de ketel staat. Je moet daar ook wel tegen kunnen, het is niet altijd een nine to five job. Soms zijn er momenten dat je wat langer moet werken, dat moet je er kunnen bijnemen – dat hoort ook zo als je iets overhebt voor de job. Ik wil mijn klanten plezieren en naar huis gaan als mijn job af is. Ik ga er dan ook alles aan doen om dat in orde te hebben. Ik zou niet naar huis kunnen gaan, terwijl ik moet denken van dat en dat moet ik nog doen.” 

Heb je nog tips voor je nieuwe collega, Isabel?

Goh, je moet goed leren plannen zodat alles vlot op elkaar is afgestemd. Overzicht houden is dus wel belangrijk. De ene is er sneller mee weg dan de andere, maar hoe meer ervaring, hoe meer inzicht je erin krijgt!”

In contact komen met Katoen Natie

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan