Overslaan en naar de inhoud gaan
Kasteel Van ordingen

Het wauw-effect maakt dat je bij Kasteel van Ordingen écht graag komt werken!

Harald Oostenbach werkt sinds mei 2021 als maître d’hôtel in het restaurant Aurum, onderdeel van het Kasteel van Ordingen te Sint-Truiden. En hoewel stilzitten niets voor hem is, nam hij graag even plaats voor onze camera om toekomstige collega’s te overtuigen van het wauw-effect van het kasteel. 

Dag Harald, je werkt als maître d’hôtel. Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Harald: Mijn dagen zijn goed gevuld. Tijdens de voormiddag rijd ik de poort binnen en begin ik met de mise en place voor te bereiden voor het restaurant. Daarnaast maak ik ook de planning op van de gasten die we ‘s middags en ‘s avonds zullen verwelkomen. Ook de rest van de collega’s komt dan binnen, en dan zorg ik voor hun briefing. Uiteraard drinken we eerst samen een lekker kopje koffie vooraleer we aan de taken beginnen. De mise en place van de tafels, het maskiteren van bestek,... eigenlijk alle normale zaken van het restaurant-gebeuren.       

‘s Morgens is je agenda al goed gevuld met plannen, briefen en voorbereiden. Wat gebeurt er namiddag nog?

Harald:  Dan ontvangen en bedienen we de gasten. Ik verzorg de bestellingen en de communicatie tussen het restaurant en de keuken. Ook het aansturen van de sommelier en het begeleiden van de collega’s hoort bij mijn taken. Uiteraard sta ik ook in voor de service naar de gasten toe. Rond 15 u. is er een service-coupé. De medewerkers kunnen er dan eventjes tussenuit. Naar huis, verpozen in het park aan het kasteel, of even de stad in. De avond zetten we in met een korte briefing over het diner. Dan eten we samen en daarna staan we klaar om vanaf 19 u de gasten te ontvangen met een aperitief en sublieme gerechten.

Is je dag na de bediening van de gasten afgelopen? 

Harald: Neen. De meeste gasten eindigen hun avond rond 22 u in het restaurantgedeelte om vervolgens nog van een drankje te genieten in de lounge. Wijzelf zijn dan nog even bezig met het opruimen van het restaurant. Op zaterdag drinken we samen een glaasje om de werkweek af te sluiten. Het zijn momenteel best wel drukke dagen, maar daarom zoeken we dan ook nieuwe collega’s.   

Kasteel Van ordingen

Je werkt zelf nog niet zo lang bij het Kasteel van Ordingen. Wat maakte dat je hier, ondanks de woelige coronaperiode, solliciteerde? 

Harald: Ben jij via de poort binnengereden? Dan weet je het meteen! Zodra je hier aankomt, ervaar je een echt wauw-effect. Het “Kasteel van Ordingen” is gewoon een magnifieke, betoverende en imponerende locatie; dé verborgen parel in Limburg. Samen met onze chef Gary wil ik ons restaurant Aurum op de culinaire kaart zetten. Ik was uiteraard ook op zoek naar een nieuwe uitdaging. De zaak waar ik hiervoor werkte, werd verkocht. Het nieuwe concept sloot niet bij mij aan. Wat ik hier doe en het concept hier, dat is helemaal mijn dada. 

En jullie zijn op zoek naar collega’s, welke profielen mogen zich aanmelden?

Harald: Klopt. Wij zijn op zoek naar heel wat profielen. Ondere andere chef de rangs, zij zijn verantwoordelijk voor een bepaald stuk van het restaurant, bedienen de mensen en leggen de gerechten uit aan tafel, etc. Maar ook enkele runners, dit zijn dan de personen die tussen de keuken en het restaurant met de plateau’s rondlopen. Een assistent-barman om onze hoofdbarman bij te staan in het bereiden van de cocktails is ook welkom. Studenten mogen zich ook steeds aanmelden.  

Hoe zou jij deze mensen overtuigen om te komen werken in Kasteel van Ordingen?

Harald: Ten eerste heerst er een zeer positieve sfeer binnen het team, maar ook de eigenaars hebben wij in ons hart gesloten. De heer en mevrouw Sleurs zijn altijd beschikbaar en steken regelmatig een handje toe. Maar ook onder de collega’s zit het goed, binnen de teams worden er al eens initiatieven genomen om samen iets leuks te doen.

Daarnaast werk je op een magnifieke en unieke locatie; wat maakt dat je toch altijd met veel goesting komt werken, vind ik. Je werkt hier samen met een tof en jong team, waarin ook enkele oude rotten zitten. Maar de jeugd houdt ons jong hé (lacht). We werken hard, maar er wordt ook heel wat afgelachen. En doorgroeien, dat kan altijd, dus de ideale springplank om je ambities waar te maken. 

Wil je nog iets speciaal toevoegen om Kasteel van Ordingen in de kijker te zetten bij toekomstige collega’s?

Harald: Het werkschema verschilt van een klassiek rooster maar dit biedt ook voordelen, wij zijn namelijk gesloten op zondagavond, maandag en dinsdag.

En je gaat nog erg veel horen over het kasteel, in positieve zin natuurlijk. Dus bel bel bel!

Bemas

In contact komen met Kasteel van Ordingen

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan