Overslaan en naar de inhoud gaan
Jos Dejongh

Werken als metser bij Jos Dejongh? De feestjes zijn alvast dik in orde!

Van de schoolbanken tot ploegbaas bij Jos Dejongh. Steven deed het. Hij begon bij Jos Dejongh als metser en werkte zich op tot ploegbaas. Samen met zijn mannen zorgt hij ervoor dat elke werf uitgroeit tot een geslaagd eindresultaat.

Steven, je werkte als metser en groeide door tot ploegbaas. Heb je daar een opleiding voor moeten volgen?

Steven: Ik kwam uit een technische school en had geleerd voor het vak metser. Daar heb ik geen speciale extra opleiding voor moeten volgen, ik had al voldoende bagage. Als ploegbaas heb ik wel een interne cursus gevolgd. Maar het meeste leer je uit het meelopen en -werken met de oudere generatie ploegbazen. Zo groei je stilaan in de job.

Jullie werken voortdurend in een ploeg, hoe zit de sfeer tussen de collega’s?

Steven: Als ploegbaas heb je een vaste ploeg. We hebben zo’n 4-tal mensen van onszelf dat aangevuld met enkele vaste onderaannemers. Op de duur ken je elkaar wel door en door. En dat maakt het plezant. Daarnaast komen we de collega’s ook wel tegen in het magazijn of op een bedrijfsfeestje.

Een bedrijfsfeestje? Vertel.Steven: Ja, den Jos feest gère zenne! De laatste dag voor het bouwverlof werken we bijvoorbeeld niet. Dan gaan we op kosten van Jos met het bedrijf op uitstap. Van survivaltocht tot highland-games, iedereen gaat mee op stap. En dat schept een band. We hebben ook nog een reisje naar Malaga te goed! Het bedrijf viert het 30 jaar bestaan en Jos is 60 geworden. Zo’n dingen scheppen echt wel een band. We streven ernaar om elkaar graag te zien (lacht).

Jos Dejongh

Met Jos, de zaakvoerder, is er duidelijk ook een goede band?

Steven: Zeker! Hij komt ook regelmatig op de werf. Zijn deur staat altijd open, dat zegt hij zelf ook. Wanneer hij op de werf is, komt hij altijd kijken of alles wel goed gaat. Niet alleen met de werf, maar ook met ons. Hij is heel betrokken en kent iedereen ook persoonlijk met naam. 

En wat voor persoon zou jouw nieuwe collega mogen worden?

Steven: Liefst iemand die zelfstandig kan werken. En meteen doorheeft wat hij moet doen. Ervaring is dus zeker welkom, of iemand die rechtstreeks van de schoolbanken komt. Die kan je nog een beetje kneden hé. Je ziet elkaar iedere dag, dus de klik met de rest van de mannen moet er zijn. Humor is een pluspunt! Elkaar eens beetnemen, dat moet kunnen.

Hoe zou je die collega overtuigen om bij Jos Dejongh te werken?

Steven: Jos doet enorm z’n best om het hier voor de gasten leuk te maken, met al de activiteiten. Maar we krijgen ook echt wel vrijheid in onze job. We werken niet volgens een boekje of handleiding, maar mogen onze eigen manier van werken hanteren. Het eindresultaat is altijd het belangrijkste. Als jouw manier van werken werkt, dan is het goed.

Om af te sluiten, omschrijf het bedrijf eens in drie woorden?

Steven: Familiaal. Ook bij Kerstmis, Sinterklaas en Pasen krijgen we leuke attenties. Of als er iemand jarig is of op pensioen gaat. Dat is altijd dik in orde.

Flexibel, zoals ik daarnet al zei. We zijn vrij in onze manier van werken.

En innoverend. Jos is graag mee met de tijd en geeft ook ons inspraak. Onze ideeën zijn altijd welkom. 

Jos Dejongh

In contact komen met Jos Dejongh

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan