Overslaan en naar de inhoud gaan
JCB

Lambert zkt. opvolger die zijn coördinerende rol kan overnemen bij JCB

Lambert Van Bogaert werkt 48 jaar bij JCB, één van de grootste fabrikanten van bouwmachines ter wereld. 48 zeg je? Jawel! Hij gaat naar eigen zeggen dus al een heel tijdje mee, maar doordat Lambert volgend jaar op welverdiend pensioen gaat moet iemand zijn coördinerende rol overnemen. “Ik hoop dat ze in mijn plaats ne goeie man vinden”, klinkt het. 

Hoe ben je hier ingerold, Lambert?

“Nou, die job is me eigenlijk in de schoot geworpen. Ik ben hier begonnen toen ik 16 jaar was als poetser. Zo heb ik me opgewerkt naar de werkplaats en vervolgens naar de buitendienst. Daarna ben ik ook meegegaan naar Aarschot - naar het grote bedrijf. Omdat ik heel goed contact had met klanten en me bijna overal in thuis voelde, hebben ze me toen gevraagd of ik de chef werkplaats wou worden. Ik ben dus van poetser uitgegroeid tot werkplaats coördinator. Daartussen heb ik ook nog 30 jaar op de buitendienst gewerkt, dat was ook een hééééle, hele mooie job.”

Wat houdt jouw job precies in?

“Ik krijg van de sales afdeling opdrachten binnen, er moeten per maand een aantal machines klaargemaakt worden. Dan dokter ik uit wie wat moet doen, hoelang dat zal duren, welke onderdelen we nodig hebben, de deadlines en dan de planning ervan. Daarnaast komen er ook telefoontjes binnen voor het plannen van onderhoud en afspraken voor reparaties. Kan het buiten, moet het binnen? Die planning moet je helemaal zelf maken. Een beetje inzicht hebben is dus wel vereist. Het is constant plannen. Scheelt er iets? Dan bellen ze mij vaak, tenzij het probleem te groot is. Dan nemen ze contact op met de service support. Om mijn job vlot te kunnen uitvoeren, zou je dus toch wel al 5 jaar ervaring moeten hebben. Best als mechanieker of iets als monteur denk ik. Je moet toch weten waar je over spreekt. Als er iets moest gebeuren, moet jij dat kunnen oplossen. Zonder ervaring wordt dat moeilijk voor deze job.”

JCB

Blijft het werk na 48 jaar uitdagend voor jou?

“Ja dat is zeker zo! Die storingen blijven een uitdaging. Daarvoor worden medewerkers ook opgeleid binnen het bedrijf zelf. Zodat je toch tot op een bepaald niveau zelfstandig een storing kan oplossen. Voor je naar de buitendienst kan, moet je wel eerst ervaring opgedaan hebben op de werkplaats. Zo vergaar je machinekennis en word je bijgestaan door collega’s en de technische mannen. Dat je toch een bepaalde technische baggage hebt naar jezelf toe, om vervolgens naar de buitendienst toe te treden. Zo heb ik het ook gedaan. Je kan s’ avonds ook altijd online cursussen doen, zo leer je ook de basis van de machines. Opleidingen buitenshuis zijn er natuurlijk ook. Als er bijvoorbeeld een nieuwe machine uitkomt, dan volgen we een meerdaagse cursus in Waardeburg. Continue bijscholing is echt nodig in zo’n technische wereld!”

Welke extraatjes kan je wel appreciëren? 

“Op vrijdagavond wordt er een pintje gedronken. Normaal is dat een toolbox meeting, maar nu noemen we dat een koelbox meeting (lacht). Dan wordt er wat gepraat over wat er allemaal in de week gebeurd is. Is er een iemand jarig? Dan is er vla. Allemaal van die kleine dingetjes, wat het toch wel leuk maakt. Die Limburgse gezelligheid is ook echt aanwezig. Ik ben zelf van Nederland, maar ‘s morgens beginnen met koffie ja, dat is een Limburgse mentaliteit hè. We zijn ook eens op tripje geweest met onze aanhang, de vrouwen. Toen zijn we met het vliegtuig naar JCB Engeland geweest, dat was een heel mooi weekend. Zo konden zij ook eens een keertje zien waarmee we werken. Dat was heel leuk!”

In contact komen met JCB

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan