Overslaan en naar de inhoud gaan
Interflon werknemer

Frank, technisch adviseur bij Interflon: “The sky is the limit, zeggen we altijd”

Frank De Cré waakt al 14 jaar over de regio Antwerpen 2. Als technisch adviseur voorziet hij de klanten van Interflon van het beste advies en mogen ze rekenen op zijn jarenlange expertise in het vak. “Interflon is gespecialiseerd in kostbesparende smeertechnologie. Mijn taak bestaat eruit onze klanten te adviseren en, daar waar nodig, kosten te besparen op het smeertechnisch onderhoud van mechanische toepassingen”, vertelt hij. 

Waarom Interflon, Frank?

“Ik ben altijd technieker geweest, maar de sales-wereld trok me toch wel aan. Het enige minpunt is dat ik geen al te sterke talenknobbel heb. Desondanks ben ik op gesprek mogen gaan bij Wim. Hij vroeg me waarom hij me zou aannemen en ik antwoordde: “Als je mij een eerlijke kans geeft, bewijs ik je dat ik één van de beste word.” Dat vond hij gedurfd en niet veel later mocht ik starten. Dat motiveerde mij extra hard om te slagen. Interflon is een way of life. Wanneer je instapt in deze familie, is dat bij wijze van spreken voor altijd. We weten wat we kunnen. Er is geen één concurrent die dat evenaart. Ik geloof heel sterk in Interflon en ik voel me hier goed natuurlijk!”

Wat maakt dat je je hier zo goed voelt?

“Er hangt hier een toffe, leuke sfeer onder de collega’s. We zien elkaar niet zoveel, omdat we allemaal op de baan zijn, elk bij zijn eigen klanten. Maar we horen elkaar regelmatig telefonisch en ondersteunen elkaar waar nodig. Die sfeer zit onderling goed, ja. Ook naar de sales support, sales manager Corey en sales assistent Tom toe. Alles verloopt heel vlot en correct.” 

Wat is voor jou het leukste of uitdagendste moment in je carrière geweest tot nu toe?

“Ik herinner me nog het eerste jaar dat ik bij Interflon werkte. We kregen targets voor gemeentediensten en brandweerkorpsen. Een beetje competitie dus. Omdat we onze targets hadden behaald, mochten we mee naar de internationale sales meeting, het ISM, in Malta. Een hele belevenis. Je ontmoet daar 200 collega’s van over de hele wereld. Dat waren 4  intensieve dagen: er waren meetings, uitwisselen van ervaring, teambuildingactiviteiten, heel mooi hotel, super goed eten en drinken, kortom heel leuk!

Waar ik heel trots op ben is Pfizer, 14 jaar geleden stapte ik daar voor het eerst binnen en tot op de dag van vandaag is het zo dat de hele productie binnen Pfizer met de technologie van Interflon werkt. Dat is wel mijn “kindje”, om het zo te zeggen (lacht). Je steekt er heel veel tijd en energie in, maar krijgt er enorme voldoening voor in de plaats . Zo zijn er nog verschillende klanten. Ieder van de collega’s heeft wel zo’n aantal topbedrijven.”

Interflon actie

Hoe ziet de week van een technisch adviseur eruit?

“Klassiek van maandag tot vrijdag, maar anderzijds ook weer vrij uiteenlopend. We zorgen ervoor dat we een goed gevulde agenda hebben. Dat geeft weinig stress. We maken meestal 4 afspraken per dag, 2 in de voormiddag en 2 in de namiddag. Je moet toch altijd 1,5 à 2 uur  uittrekken om bij je klanten langs te gaan. Dat doen we in de meest uiteenlopende sectoren, dus er is altijd wel iets nieuws. Dat zorgt voor een hele afwisselende week. De technisch adviseur woont idealiter in de regio waar hij werkt, want we vertrekken ‘s morgens allemaal van thuis uit. We hebben dan ook allemaal een thuiskantoor van waaruit we alle afspraken inplannen. Zo beperk je de afstanden natuurlijk.”

Ben je zelf verantwoordelijk voor het maken van die afspraken?

“We hebben een zee van vrijheid, maar daar moet je natuurlijk gestructureerd in zijn, je verantwoordelijkheden nemen en ertegenaan gaan. Dat zit allemaal zeer goed in elkaar, we kunnen ons hier ook ontwikkelen naar sales toe via opleidingen en coaching. Dat vind ik ook een belangrijke. We zeggen altijd: the sky is the limit. En als we problemen hebben, kunnen we ook altijd terecht bij de mensen met de nodige kennis.”

The sky is the limit, zeg je. Geldt dat ook voor teambuildings, bijvoorbeeld?

“Om het kwartaal houden we onze salesmeeting in ons spiksplinternieuw gebouw met de laatste nieuwe snufjes. Ook lekker eten en drinken ontbreekt dan niet. Zeker naar het einde van het jaar toe of vlak voor vakantieperiodes organiseert Wim steeds iets speciaals. We hebben ook al een paar keer een teambuilding gehad naar het buitenland, zoals Italië of Mallorca. Dat is heel leuk en zorgt ervoor dat de schwung erin blijft.”

In contact komen met Interflon

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan