Overslaan en naar de inhoud gaan
IMMS

Ontdek hier het parcours dat Filip afwerkte bij IMMS.

Filip werkt al bijna 10 jaar bij IMMS als ploegbaas/werfleider. IMMS (industrial maintenance and moving solutions) is gespecialiseerd in industrële verhuizingen, onderhoud en montage. Filip had al ervaring in de staalbouw, en heeft dan de stap gezet om bij IMMS te solliciteren. 

Waarom heb je de stap gezet van je vorige firma naar IMMS?

Filip: Mijn vorig bedrijf ging sluiten en toen moest ik op zoek naar ander werk. Ik kende IMMS al van in het verleden, toen het nog een andere naam had. Ik heb meteen contact gezocht met het bedrijf. Ze kenden mij nog van vroeger dus ze vertrouwden mij en ik mocht meteen op gesprek komen. Ik ben gestart als monteur en nu ben ik werkzaam in de industriële verhuizingen.

IMMS

Waarom heb je deze switch gemaakt binnen IMMS?

Filip: Dat was geen bewuste keuze. Bij de industriële verhuizingen viel er iemand weg en ze vroegen wie kandidaat was om die ploeg te gaan versterken. Ik hou wel van afwisseling en uitdagingen, dus ik heb mezelf kandidaat gesteld.

Sta je nog steeds achter deze beslissing? 

Filip: Jazeker! Het werk is altijd een uitdaging. Elke dag kan anders zijn en daar hou ik wel van. Wij mogen zelf uitzoeken hoe we bepaalde machines of objecten gaan vervoeren en dan geeft het wel voldoening als de klus goed wordt uitgevoerd. Je klaart de klus altijd in teamverband en dat zorgt voor een fijne sfeer binnen de groep. 

IMMS

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er uit voor jou?

Filip: Een werkdag verloopt altijd anders. Wij arriveren ’s ochtends op de locatie en we weten meestal niet hoe laat we terug thuis zijn, daar moet je wel mee omkunnen. De overuren die we soms moeten maken, mogen wij terug opnemen of laten uitbetalen. Daar zijn ze erg flexibel in. Meestal krijgen wij een termijn waarop een klus klaar moet zijn. Ik doe als ploegbaas altijd mijn best om binnen de afgesproken termijn of – liever nog – sneller klaar te zijn. Zowel voor de klant als voor mijn collega’s is dat fijn. We maken onze eigen werkplanning in samenspraak met onze projectleider. We krijgen hier veel verantwoordelijkheid en er wordt naar ons geluisterd. Ik overleg altijd met mijn ploeg hoe we een klus gaan aanpakken. De projectleider overlegt op zijn beurt ook met mij hoe we het best aanpakken. 

Wat trekt je vooral aan aan het bedrijf?

Filip: In de eerste plaats zijn dat de fijne collega’s. De groepssfeer zit hier heel goed. En ook de connectie met Bart, onze baas, is zeer goed. Dit is echt een menselijk bedrijf. Daarmee bedoel ik dat de communicatie zeer goed en open verloopt. Je kan altijd bij Bart terecht. Hij zegt ons vaak dat we liever een keer te veel bij hem langskomen dan te weinig. Bart wil een bedrijf creëren dat familiaal is, en dat voelen wij goed. Dat maakt het werken hier erg aangenaam.

IMMS

Welke eigenschappen zou je nieuwe collega moeten hebben?

Filip: Dat is een moeilijke vraag. Het is geen vak dat je kan leren op school, je hebt geen voorkennis nodig, je leert het hier bij ons. Je moet wel geïnteresseerd zijn in machines en in uitdagende projecten, je moet zin hebben om iets nieuws te leren. Het is fysiek best zwaar werk dus je moet ook een beetje van fitness houden, haha. We vinden het wel belangrijk dat de nieuwe collega goed bij de groep past. We zien meteen welk vlees we in de kuip hebben als kandidaat-collega’s een paar dagen met ons meelopen. Maar nogmaals, dat is een moeilijke vraag en eigenlijk is iedereen hier welkom!

In contact komen met IMMS

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan