Overslaan en naar de inhoud gaan
Imengine werknemer

Lino van Imengine: “Ik heb het gevoel dat ik elke dag bijleer”

Lino, hoe ben jij zelf bij Imengine terechtgekomen?

“Ik ben een viertal jaar geleden afgestudeerd in Interactive Multimedia Design bij Thomas More, in Mechelen. Toen heb ik meteen als schoolverlater hier spontaan gesolliciteerd. De klik was meteen wederzijds, dus ben ik direct aan de slag gegaan. Meanwhile, ben ik front-end ontwikkelaar. Dat wil zeggen dat ik werk aan de gebruikersinterface van onze softwaretoepassingen. Ik ontwikkel wat de gebruiker effectief ziet. We starten met een design en ik zet dat design om in een functionele toepassing. Hetzij een website of mobiele app. Die communiceert vervolgens met een databank, maar dat is de back-end ontwikkelaar die dat gedeelte overneemt.”

Duidelijk! Vanwaar kwam die interesse om hier spontaan te solliciteren?

“Ik wilde afwijken van de normale manieren om werk te zoeken. Niet via zoekertjes dus. Ik heb websites opgezocht van kleine agencies. Ik zocht specifiek op een klein bedrijf om vervolgens te checken of er interessante vacatures open stonden of dat er de mogelijkheid was om spontaan te solliciteren. In het laatste jaar van mijn opleiding heb ik een werkaanbod gekregen van een heel groot bedrijf. Ik had als voorbeeld ook het kader van een project van hun meegekregen, maar dat was helemaal niks voor mij. Ik zocht dus het tegenovergestelde van een extreem grote multinational bedrijf. Je kent iedereen hier en er heerst een familiale sfeer. Dat vond ik meteen bij Imengine.”

Aan welk soort projecten werk je nu dan?

“Dat is heel gevarieerd. We werken meestal op grotere projecten, die kunnen tot een jaar duren, maar er zitten ook hele kleine projectjes tussen – dat is fijn voor de afwisseling. Daarnaast hebben we ook een inhouse project: Medbook. Dat is een digitaal portfolio voor alle studierichtingen die binnen de geneeskunde actief zijn. Je kan het een beetje vergelijken met Facebook of LinkedIn. We doen dus zowel grote, als kleine, als inhouse projecten.

Onze klanten zitten vooral in de farmaceutische en medische sector, maar we hebben ook veel projecten voor de voedingsindustrie. Dat maakt het sowieso uitdagend. Het zijn ook projecten die effectief belangrijk zijn en van een respectievelijke grootte, dat is anders dan werken voor lokale zaken of particulieren. Er is wel altijd sprake van high stakes, maar als het af is, dan ben je wel trots dat je dat mee hebt kunnen verwezenlijken.”

Imengine werknemer

De job geeft veel voldoening, maar we kunnen ons ook inbeelden dat je heel wat bijleert door al die verschillende projecten?

“Ik heb het gevoel dat ik elke dag bijleer. Daar wordt hier ook sterk op ingezet. We hebben 5 dagen per jaar dat we voor onszelf mogen nemen om bij te leren. Stel dat we naar een conferentie willen gaan of een dag tijd willen nemen om een bepaalde technologie verder te onderzoeken, dan kunnen we dat inplannen.”

Lijkt een enorm voordeel in deze innovatie branche! Wat zijn daarnaast voor jou nog de grootste troeven van werken bij Imengine?

“De locatie is voor mij al een enorm voordeel. Op 10 minuten ben ik hier met de fiets. Maar ook iedereen die met de trein of wagen komt, bereikt ons kantoor makkelijk. Echt een superlocatie. Daarnaast het kleine team, met zo’n tiental zijn we nu. Dat maakt de samenwerking tussen collega’s intens, maar zeker ook heel fijn. We hebben ook een hele resem aan extra voordelen, zoals een laptop, gsm, fietsvergoeding… Er is een apart vervoersbudget dat je zelf kan invullen. Hetzij met een wagen of een elektrische fiets - zoals ik. Indien je niks daarvan nodig hebt, krijg je gewoon een vergoeding op je loon. Daarnaast ook een hospitalisatieverzekering en groepsverzekering, maaltijdvergoeding, alsook een bonus op het einde van het jaar én 5 dagen extra verlof als je 5 jaar in dienst bent.. We krijgen ook altijd het nieuwste materiaal om mee te werken. Iedereen die hier bijvoorbeeld een laptop had die ouder was dan x jaar, kreeg recent de nieuwste Mac. Dat is ook gewoon veel aangenamer werken.”

Hoe zou je tenslotte de ideale kandidaat over de streep trekken om voor Imengine te kiezen?

“Er hangt een heel fijne sfeer op kantoor. In het zomerseizoen durven we op vrijdag ook al eens vroeger te stoppen en naar Kaminsky gaan hier, een café 100 meter verderop. Los daarvan gaan we geregeld iets eten met het bedrijf of doen we een teambuilding. Later vandaag gaan we bijvoorbeeld op restaurant en daarna zijn we aanwezig op een VR-event.”

Imengine werknemers

In contact komen met Imengine

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan