Overslaan en naar de inhoud gaan
HVC architecten

Voor Eva zorgt HVC architecten voor de ideale mix tussen overleg en eigen verantwoordelijkheid

Architect Eva maakt al 5 jaar deel uit van het HVC architecten team in Hasselt. Wij polsen naar haar beweegredenen waarom ze bij HVC is beginnen te werken en waarom het haar daar nog steeds bevalt.

Dag Eva, kan je ons wat meer vertellen over waarom je bij HVC architecten bent komen werken?

Eva: Ik ben 5 jaar geleden afgestudeerd als architect en ik vond niet meteen een job die bij mijn noden aansloot in Nederland. Ik kreeg opeens de ingeving om ook eens over de grens te zoeken naar een job en zo ben ik bij HVC architecten in Hasselt terecht gekomen. Het is tenslotte maar een halfuurtje rijden van Maastricht tot Hasselt dus deed ik wat research over het bureau. Ik ontdekte dat HVC architecten grootschalige projecten aantrok waar ik erg graag aan zou meewerken, dus ik waagde mijn kans.

HVC architecten

En tot nu toe heb je nog geen spijt gehad van deze sprong?

Eva: Zeker niet! Mijn vermoedens en mijn hoop werden bevestigd. Het bureau trekt grote projecten en grote opdrachten aan waarin ik veel uitdaging vind! We moeten hier ontzettend snel kunnen schakelen tussen verschillende projecten en materies waardoor mijn dag altijd boeiend is. Ik krijg hier veel verantwoordelijkheid over projecten die mij zijn aangewezen, maar er is ook veel overleg tussen de partners en de medewerkers mogelijk. Voor mij is dat een perfecte combinatie. Bovendien merk ik dat er veel aandacht wordt gegeven aan een goede work-life-balance en dat is als jonge moeder zeker een voordeel.

Kan je ons vertellen waaraan je dit merkt?

Eva: Wij worden niet gepusht om overuren te maken, alle projecten worden realistisch ingeschat qua planning en timing. Wij zijn een jong kantoor dus de collega’s zitten op dezelfde golflengte. Bij het thuiswerken krijgen wij veel vrijheid over hoe wij onze werktijd inplannen – al dan niet rond de dutjes van de kindjes – zolang het werk maar gedaan wordt. Deze flexibiliteit is niet evident en wordt erg geapprecieerd.

HVC architecten

Hoe zou je HVC architecten omschrijven aan pas afgestudeerde architecten?

Eva: Het is een stabiel bedrijf dat grote, uitdagende opdrachten binnenhaalt. Wij werken niet voor particulieren maar vooral voor KMO’s of grote bedrijven die grote gebouwen willen bouwen of renoveren. De projecten zijn hier heel afwisselend dus elke dag is anders. Dit bureau is een goede leeromgeving: je moet je niet vastbijten in 1 project maar je krijgt overkoepelend vanalles mee waardoor je enorm veel bijleert. Hier leer je echt door het te doen en niet door het meekijken of -luisteren vanaf de zijlijn. Als ik bedrijf in 3 woorden zou moeten omschrijven dan denk ik aan stabiel, flexibel en uitdagend.

In contact komen met HVC Architecten

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan