Overslaan en naar de inhoud gaan
Huygen en Van Ende

Van stagiair tot ploegbaas: Joris bleef na zijn stage plakken bij Huygen & Van Ende

Joris Vanspauwen heeft al 20 jaar ervaring op de teller staan bij verwarmingsinstallateur Huygen & Van Ende in Diepenbeek. “Dat kan al tellen, hè?”, klinkt het. Na zijn stage begon hij er als schoolverlater: van stagiair naar ploegbaas dus. Hij ontfermt zich vooral over verwarming, sanitair, verluchting en koeling, maar meest van al stuurt hij zijn team aan en zorgt hij dat de opdrachten vlot verlopen. 

Hoe verloopt jouw werkweek, Joris?

“Dat varieert. Nu werken we bijvoorbeeld op een grotere werf, dus dan kan het dat we enkele weken op dezelfde plaats bezig zijn. Het valt ook voor dat ik even ergens moet inspringen, zoals vandaag ben ik een depannage ergens gaan doen. Soms doe je 3-4 werven op een dag, dat weet je niet op voorhand. Allee, je weet het wel op voorhand, maar het kan in de loop van de dag altijd veranderen. Je weet nooit of er ergens een probleem zal zijn en of je even iets moet gaan checken. Daarin moet je natuurlijk flexibel zijn. We vertrekken hier in Diepenbeek rond half 7, tot 15u ongeveer.”

Is er een opdracht die jou is bijgebleven?

“Het militair domein in Beverlo vond ik wel heel speciaal. Daar is altijd iets te zien - wat je normaal niet ziet. Zoals tanks en de training van soldaten. Op vrijdag zie je die dan gaan lopen, schieten, oefeningen doen... Dat vond ik wel interessant om te zien. Op hoogte werken gebeurt trouwens ook wel eens. Daarvoor moet ik wel een beetje uit mijn comfortzone komen, maar gelukkig gebeurt dat niet zo dikwijls.”

Huygen en Van Ende

Hoe ziet de bedrijfscultuur er hier uit?

“We spreken de zaakvoerder gewoon met de voornaam aan. De baas is de baas, maar dat voelt hier niet zo. Er hangt meer een familiesfeer. Je kan ze altijd aanspreken met problemen of als je bijvoorbeeld een opleiding wil doen. Zo heb ik een externe cursus TIG-lassen gedaan. 

Daarnaast is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Op het einde van het jaar is er altijd een feest en bij verjaardagen wordt ook getrakteerd onder collega’s. Ja, ik ben heel content hier en zij zijn me ook nog niet moe blijkbaar (lacht), dus dat zit goed.”

Kan je tenslotte Huygen & Van Ende in drie karakteristieken beschrijven?

“Jong, up-to-date en voorzien.”

In contact komen met Huygen & Van Ende

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan