Overslaan en naar de inhoud gaan
Houbrechts Bouwspecialiteiten

De afwisseling in het werk en de familiale sfeer maken van Houbrechts Bouwspecialiteiten een fijne werkplek

Dirk, wat is de geschiedenis van Houbrechts Bouwspecialiteiten en wat is jouw rol?

Dirk: 55 jaar geleden heeft mijn vader Houbrechts Bouwspecialiteiten in Alken opgestart. Hij is gewoon thuis in de garage begonnen met de middelen die hij had en daarna is hij blijven bijbouwen en bijbouwen. Ondertussen ben ik samen met mijn broer zaakvoerder. Dagelijks spring ik overal in waar ze mij nodig hebben. Ik doe mee de verkoop, de bestellingen, de offertes,… Ik ga overal kijken en een handje helpen.

Wat maakt Houbrechts Bouwspecialiteiten uniek?

Dirk: Wij zijn een verkoopcenter met afwerkingsmaterialen voor de bouw. Bij ons komen de mensen niet om gewoon tussen de rekken te lopen en te nemen wat ze nodig hebben zoals bij de grote ketens. Wij denken mee met onze klanten en luisteren naar hun problemen en plannen. Wij staan hen bij omdat zij zelf vaak niet weten wat alle opties zijn en wat er allemaal op de markt beschikbaar is. Dat is onze meerwaarde. We hebben ook een hele grote showroom met meerdere opstellingen, ook dat is uniek en opvallend.

Houbrechts Bouwspecialiteiten

Jullie kunnen nieuwe medewerkers gebruiken. Naar welke profielen zijn jullie op zoek?

Dirk: We zoeken veel verschillende types mensen voor verschillende plekken in ons bedrijf. Zo zoeken we magazijniers, een lasser-plooier, een vrachtwagenchauffeur met kraanbediening, bediendes en toonzaalverkopers. We zoeken vooral mensen met kennis van allerlei afwerkingsmaterialen in de bouw. Dat is iets anders dan ruwbouwstenen of dakpannen.

Welke eigenschappen moet een nieuwe werknemer bezitten?

Dirk: Wij zoeken echte gedreven mensen die werk kunnen zien. Ze moeten ook in een familiaal bedrijf kunnen werken. Dat is niet voor iedereen weggelegd. We werken hier allemaal nauw met elkaar samen. Vriendelijk zijn en goede communicatieskills zijn dan wel een must. We maken nieuwe medewerkers natuurlijk graag wegwijs in ons bedrijf, maar we vragen toch ook ervaring zodat we niet van nul moeten beginnen. Er heerst hier een aangename sfeer. Je moet hier al eens tegen een mopje kunnen.

Houbrechts Bouwspecialiteiten

Wat kan jij nieuwe medewerkers bieden?

Dirk: Je hebt hier een heel afwisselende job. Je zal nooit hele dagen hetzelfde gaan doen. Dat is een groot pluspunt. Wie hier werkt, is ingeschreven in de bouwsector. Dat brengt ook heel wat voordelen met zich mee. Natuurlijk kan je ook rekenen op een goed loon en als je ambitie hebt om door te groeien, kan dat hier ook zeker. We zijn een gezond bedrijf met al 55 jaar ervaring, je kan hier met andere woorden zeker zijn van je job.

Hoe is de sfeer bij Houbrechts Bouwspecialiteiten?

Dirk: We zijn volledig onafhankelijk en moeten niet met partners rekening houden. Dat vinden wij een voordeel. Er heerst hier een hele familiale, losse sfeer. Iedereen komt goed overeen met mekaar. Als er iets is, kan je altijd bij ons terecht. Over alles kan gebabbeld worden. We vinden het belangrijk dat die sfeer goed zit, want we willen onze werknemers graag gelukkig zien en bij ons houden. Dat lukt ook wel, want heel veel van onze werknemers werken hier al tientallen jaren. Dat zegt toch veel. Door de afwisseling wordt het hier ook nooit saai. Dat zorgt er ook mee voor dat het hier fijn werken is.

In contact komen met Houbrechts Bouwspecialiteiten

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan