Overslaan en naar de inhoud gaan
Horeca Meeuwissen

Frietje op jouw favoriete festival? Tom van Horeca Meeuwissen zorgt ervoor!

Sinds 2002 is Tom Vanden Eynde aan slag bij horecagroothandel Horeca Meeuwissen in Overpelt. Tom functioneert voornamelijk als magazijnier, waarbij hij de bestellingen op zich neemt en de geleverde producten goed opvangt. “Wij zijn vooral gespecialiseerd in frituristen, broodjeszaken, kinderspeeltuinen, maar ook tavernes en festivals. Denk aan Pinkpop, Pukkelpop en Graspop bijvoorbeeld. We bevoorraden ze allemaal.”

Tom, vertel eens. Waarom Horeca Meeuwissen?

“Dat is eigenlijk een beetje ‘stom’ gekomen. Ik werkte vroeger bij een concurrent (lacht), maar dat was niet meer zo mijn ding. Toen kwam ik Eddy van Horeca Meeuwissen tegen op café. We hadden het er even over en hij vroeg me uiteindelijk: ‘Wil je niet bij ons beginnen?’ Een paar dagen later kreeg ik van Wout zijn vader, die toen de zaak nog runde, telefoon van ‘kom maar af’. Binnen de 5 minuten was het al beklonken. Diezelfde week ben ik toen nog begonnen.” 

En 20 jaar later ben je nog steeds hier ☺

“Ja, klopt! Hier hangt een goede werksfeer. Er moet wel serieus gewerkt worden, alles moet natuurlijk goed verlopen. Maar als is dat het geval is, is er zeker tijd om te lachen en hoor je hier en daar zelfs wat gezang tussen de rekken door (lacht).”

Hoe is jouw band met het management of met Wout, de eigenaar?

“Wout nam het over van zijn vader. Mijn band met hem is goed. Ik ken hem ook al van kleins af aan en hij kent me al van zolang ik hier werk. We weten wat we aan elkaar hebben. Dat is veel waard. Wout is trouwens geen baas die ‘baas’ wil zijn. Hij staat tussen ons in en denkt met ons mee. Hij helpt ons. Daar heb je veel aan. Hij staat in principe boven ons, maar dat merk je niet echt.”

Horeca Meeuwissen

Over hiërarchie gesproken, heb je het gevoel dat hier doorgroeimogelijkheden zijn?

“Je kan hier vanaf 0 beginnen. Er wordt sowieso een opleiding voorzien. Onze Luc, bijvoorbeeld, is vandaag begonnen. Na een week gaan we hem ‘losgelaten’. Moesten we dan fouten zien, staan we hem daar ook meteen in bij. Iedereen is welkom hier. Ons Cindy’ke rijdt ook met de vrachtwagen, terwijl je dat misschien op het eerste zicht niet zou zeggen. Dat is tof, hè? Iedereen kan hier beginnen. Als je de wil hebt en gemotiveerd bent, kan je hier altijd aan de slag. Er is en zal altijd werk in de horeca zijn.

Ikzelf ben ook begonnen als chauffeur. Er zijn er die bij mij vroeger vakantiewerk hebben gedaan in het magazijn en later op het bureau zijn beland. Die mogelijkheden zijn er zeker. Onze Pol, bijvoorbeeld, was eerst een orderpicker. Ondertussen heeft hij de verantwoordelijkheid gekregen over al de orderpickers. Als ze zien van ‘die persoon komt daar goed tot zijn recht’, zal er zeker naar kansen gekeken worden.”

Wordt er ook al eens iets georganiseerd na de uren?

“Dat wordt regelmatig gedaan, ja. Laatst hebben we nog een BBQ georganiseerd voor iedereen hier, waarbij de stand van zaken en toekomstige plannen werden besproken. We zijn ook wel eens op teambuilding geweest of we gaan al eens voetballen. Soms gaan we gewoon onder elkaar een keer snookeren, poolen of darten. Jawel, wij komen altijd goed overeen.” 

In contact komen met Horeca Meeuwissen

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan