Overslaan en naar de inhoud gaan
Helios WN

Sofie, coördinator afwerking bij Helios Packaging: “De job wordt in de productie aangeleerd”

Sofie Van den Bergh is momenteel coördinator afwerking bij packaging specialist Helios Packaging in Wommelgem, maar is Supervisor in opleiding en zet daarmee een stapje omhoog op haar carrièreladder. “Ik zorg ervoor dat de afwerking van onze producten volgens plan en zo efficiënt mogelijk verloopt. Nu heb ik een team van 6 mensen, maar dat zal in de toekomst zeker ook nog aangroeien”, vertelt ze. 

Sofie, wat doet Helios precies en hoe ben je hier terechtgekomen?

“Wij drukken en maken shrink sleeve labels. Eenvoudig uitgelegd zijn dat de plastiekjes die rond producten, zoals bijv. drankflessen gekrompen zitten – het zijn mooi bedrukte sleeve etiketten. We produceren voor vele grote klanten, zowel nationaal als internationaal.

Ik werk hier nu iets meer dan 4 jaar en ben hier via een vriendin van mij terechtgekomen. Zij vond hier eerst haar nieuwe job en hoe ze daarover praatte, sprak me enorm aan. ‘Een gemoedelijke sfeer, iedereen is gezellig...’ Dat is wat ik zocht. Het ploegensysteem wou ik ook eens proberen. Dat is eens iets helemaal anders dan wat ik ervoor deed. Hiervoor zat ik in de bewakingssector en was ik een brand- en veiligheidswacht. Maar dat was het niet meer voor mij, dus ik dacht: tijd voor een carrièreswitch. De afwisseling die ik hier heb, is wat ik nodig heb. Ik kan niet elke dag opnieuw hetzelfde doen - ik heb variatie nodig.”

Je bent daarnaast ook het levende voorbeeld dat er doorgroeimogelijkheden zijn bij Helios Packaging. 

“Klopt. Als je start als operator begin je met één machine. Maar binnen een tweetal jaar proberen we ervoor te zorgen dat je alle machines onder de knie krijgt. Het zijn er wel wat. Maar als je meerdere machines kent, kan je beginnen roteren. Zo krijg je die variatie in je werk. Dat werkt motiverend. 

In de afdeling “Afwerking” hebben we drie functies. Operator, coördinator afwerking, dat is wat ik nu doe, en supervisor. Daar werk ik momenteel naartoe. Ik heb ook aangegeven dat dat mijn doel is, en dat verder doorgroeien me niet ligt omdat kantoorwerk me weinig zegt.  Daar wordt dan ook rekening mee gehouden. Maar als er kansen zijn voor jou, dan krijg je die.”

Helios rollen

Het is ook nog een jong bedrijf, hoe ervaar je dat?

“Ik vind dat heel fijn. Het is een sociale gemoedelijke sfeer, er zijn veel vriendschappen onder de collega’s, we zijn collegiaal, iedereen komt goed overeen. Dat vind ik heel belangrijk - dat je als persoon behandeld wordt en niet als nummer. Zelfs met Frédéric, de zaakvoerder, kan je makkelijk babbelen. Hij staat zelfs geregeld mee aan de machine, dus je kan hem gerust technische vragen stellen. Frédéric gaat je op alle manieren blijven helpen. Elke afdeling helpt elkaar ook verder om beter te kunnen functioneren. Er is hier geen verschil tussen administratie, afwerking, management, drukkerij…”. 

Welke kandidaat zie jij tenslotte het liefst verschijnen?

“We zijn hier met veel verschillende persoonlijkheden. We zijn heel uiteenlopend, maar wat we gemeen hebben is dat we altijd open en eerlijk zijn naar elkaar toe. Zo kom je het best overeen. We moeten natuurlijk zorgen dat we steeds topkwaliteit blijven afleveren.  In de wereld van shrink sleeves staan we hiervoor bekend en om die kwaliteit te garanderen moeten we kunnen rekenen op onze collega’s die zeer nauwkeurig willen werken, steeds aandachtig zijn dat alles uitgevoerd wordt zoals de klant het vraagt.  We houden onze  werkomgeving ook super proper want we leveren ook aan klanten in de voedings- en pharmasector.

Dat klinkt heel uitnodigend! Skills zijn niet nodig?

“Goede ogen hebben is wel noodzakelijk.  We leren elke machine aan volgens een bepaald opleidingstraject. Sommige collega’s hebben een machine sneller onder de knie dan andere collega’s maar we nemen pas een volgende stap als we merken dat de vorige stap helemaal  aangeleerd is.”

In contact komen met Helios

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan