Overslaan en naar de inhoud gaan
Hela

Krystian is al 13 jaar in dienst bij Hela en heeft daar nog geen dag spijt van gehad!

In Pelt spraken wij af met Krystian. Hij werkt bij Hela en vertelde ons enthousiast over zijn job en de werksfeer.

Krystian, hoe lang werk je al bij Hela en hoe ben je hier terechtgekomen?

Krystian: Ik werk hier sinds 2008, dat is nu dus al 13 jaar. Ik ben destijds een vacature van Hela op het internet tegengekomen. Ik woonde nog in Polen toen ik mijn cv heb doorgestuurd. Ik werd uitgenodigd bij Hela en mocht hier twee maanden komen proberen. Zoals je kan zien is dat goed meegevallen, want 13 jaar later ben ik er nog steeds.

Jouw job bij Hela is dus je eerste job in België. Hoe viel dat mee in het begin?

Krystian: De taal vormde in het begin natuurlijk een barrière, maar ik heb Nederlandse les gevolgd en in het Engels konden we allemaal goed met mekaar communiceren. Dat is ondertussen al heel wat jaren geleden, er is veel veranderd, maar ook toen stond iedereen al voor elkaar klaar. Veel collega's kwamen me helpen en als er iets was mocht ik het altijd vragen. Dat is nog altijd zo.

Wat is er in tussentijd veranderd?

Krystian: Het bedrijf is doorheen de jaren fel gegroeid. In het begin werkten we in dagpost. Ondertussen zijn er drie shiften met meerdere machines die per shift draaien. Ik ben er van in het begin bij, dus het is mooi om die evolutie te zien. Nu leid ik zelf ook nieuwe mensen op. Zo kan ik mijn kennis en ervaring doorgeven.

Is het een gevaarlijke job?

Krystian: Dat valt mee! Al moet je bij sommige machines wel goed opletten en je concentreren. Veiligheid is hier heel belangrijk. Dat en foutloos werken is veel belangrijker dan alles snel-snel doen. We hebben liever 200 stukken minder gemaakt dan dat ze niet kwaliteitsvol zijn. Daarom blijft er ook altijd één persoon bij de machine. Als er dan iets misloopt, kan die snel reageren. Goede communicatie is ook een groot deel van veiligheid natuurlijk.

Hela

Hoe zou je de werksfeer bij Hela omschrijven?

Krystian: De sfeer zit hier heel goed! We staan altijd voor elkaar klaar en gaan altijd vragen of een collega hulp kan gebruiken. Een aantal keer per jaar wordt er een feestje georganiseerd om ons te bedanken. Dan gaan we iets eten en iets drinken. Ik ben hier heel graag. Ik voel me goed en doe mijn job graag.

Wat vind je net zo leuk aan je job?

Krystian: Wij doen productie, maar het is absoluut geen bandwerk. Dat zou ik zelf te saai vinden. Ik vind het net fijn dat ik extra moet opletten, moet dubbelchecken en bijsturen. Dat houdt het interessant. Ik vind het ook fijn dat ik anderen kan helpen en kan opleiden zodat zij ook beter worden in hun job. En daarbij is het echt teamwork.

Jullie zijn op zoek naar nieuwe productiemedewerkers. Welke persoon past in jullie team?

Krystian: Onze ideale, nieuwe collega is iemand die flexibel is en die wil werken. Hij moet vriendelijk zijn en graag in team willen werken en graag nieuwe dingen bijleren.

Hoe wordt een nieuwe collega hier ontvangen en begeleid?

Krystian: Iemand nieuw krijgt altijd eerst een opleiding veiligheid en een rondleiding. Veiligheid is prioriteit, dus dat is altijd de eerste stap. De eerste dagen of weken, afhankelijk van hoe ervaren iemand is, wordt hij begeleid door een collega. Zo leer je het beste. In het begin gaan we altijd wat rustiger en trager te werk zodat hij meer tijd heeft om na te denken over alle stappen. Als hij mee is met de werkwijze kan hij zelfstandig te werk gaan. Uiteraard zijn wij altijd in de buurt als er vragen zijn.

Met welke 3 woorden zou je Hela omschrijven?

Krystian: Teamwork, enthousiasme en communicatie!

Hela

In contact komen met Hela

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan