Overslaan en naar de inhoud gaan
Hacos

Luc heeft de hele wereld gezien dankzij chocolate machine factory Hacos

Luc Thys kwam in 1986 als schoolverlater terecht bij producent van chocolademachines Hacos in Malle. Een echte ancien dus! Vandaag werkt hij er nog steeds, in de vorm van chef atelier: “Ik stuur onze mensen aan in het hele gebeuren. Alles omtrent bestellingen, zien dat alle materiaal op tijd binnenkomt, opvolging ervan, klanten helpen... Het gaat van de kleinste tot de grootste dingen!”

Luc, vertel ons eens wat meer over hoe je hier terechtgekomen bent. 

“Ik werk hier al sinds ‘86. Ik ben bij Hacos aangekomen als schoolgaande jongen en ik was op zoek naar een stageplaats. Ik had eerst een aantal bedrijven opgezocht, maar Hacos sprak me het meeste aan. Toen was het wel nog veel kleiner dan nu, Hacos heeft door de jaren heen een enorme groei gekend. Maar ik heb hier héél veel kunnen leren – het was echt een heel leerzame stage. Vervolgens ben ik hier direct na mijn stage begonnen. Ik heb zelfs geen vakantie genomen! Dat is de start geweest. 

In het begin stond ik vooral in de constructie. Daarna ben ik ook mechanische installaties gaan doen en zo ben ik heel hard gegroeid binnen het bedrijf. We begonnen van nul en werkten de machine af zodat hij klaar was om te leveren en installeren bij de klant. Daarna deed ik ook de opstart ervan met chocolade. Dat is wel iets heel boeiend!”

Hacos

Hoe ben je in het buitenland beland?

“Toen ik nog jonger was, ging ik natuurlijk graag op reis. Ik heb een heel deel van de wereld kunnen zien dankzij deze job! Ik ben al in China geweest, Australië, Canada, Oekraïne, Zuid-Afrika… Echt een mooi stuk van de wereld door machines te installeren voor Hacos. Je kiest er natuurlijk zelf voor of je daarvoor openstaan, want je moet het graag doen en ook de nodige kennis hebben. Die reizen worden allemaal op voorhand geregeld en dat gebeurt altijd in overleg.”

Waarom zouden potentiële kandidaten moeten solliciteren bij Hacos?

“Als je geboren bent voor techniek kan je hier veel leren! Je bent altijd bezig met de modernste technieken. Het is belangrijk dat je je daarin boeit en de klant wil helpen om een speciale machine te bouwen - misschien zelfs eentje die nog nooit gemaakt is. Als je ziet dat dat werkt en er een product uitkomt, chocolaatjes, dan geeft dat enorm veel voldoening. Technologie staat ook niet stil. Er doen zich regelmatig nieuwe ontwikkelingen voor, daar moet je wel echt interesse in hebben. Dat gaat van ontwerp tot eindproduct. Als je met al die technische motoren en componenten graag sleutelt, is het hier heel interessant om te werken.”

Hoe zou jouw ideale toekomstige collega eruit zien, Luc?

“Een ideale collega is iemand die kan samenwerken met andere mensen. Er moet een goede groepssfeer hangen. Als we bijvoorbeeld sleutelen aan grote machines is dat toch wel met een hele groep, dus je moet collegiaal kunnen zijn tegenover anderen. Openstaan voor andermans gedachten en instructies. Correct zijn is ook een belangrijke, dat begint met ’s morgens op tijd zijn. Daarnaast zou ervaring natuurlijk heel mooi zijn, maar het is zo dat we specifieke machines bouwen. Dus we zullen de mensen sowieso moeten aansturen in onze manier van bouwen. Maar als je een goede basis hebt, doet dat al veel!”

In contact komen met Hacos

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan