Overslaan en naar de inhoud gaan
Groep Coek

Vincent, engineering manager bij Group Coek: ‘Je ziet wat je aan het maken bent’

Als engineering manager staat Vincent Bossuyt in voor het engineering luik van het Geelse Group Coek. Hij begeleidt zowel tekenaars, programmeurs als projectingenieurs. Deze laatste is de reden waarom we Vincent spreken. Samen met Coek is hij op zoek naar projectingenieurs die elk hun individueel talent willen inzetten om de klant zo goed en vlot mogelijk te ontzorgen. 

Vincent, waarom is werken bij Coek Engineering zo aan te raden?

“Er zijn meerdere redenen die ik daarvoor kan aanhalen. Wat het bedrijf betreft, zijn wij een internationale speler, waardoor onze producten ook wel gekend zijn. Ook op wereldvlak staan we hier en daar toch wel bovenaan. We zijn professioneel georganiseerd, dat kan ook niet anders als je internationaal zo actief bent. Maar aan de andere kant hebben we ook nog de wendbaarheid van een KMO. Dus we zijn een klein bedrijf, maar vrij vlak georganiseerd. De communicatie omvat korte lijnen, we kunnen dus heel kort op de bal spelen. Een te strakke organisatie werkt niet. Dat moeten we eigenlijk ook niet hebben. 

Daarnaast vind ik het hier op technologisch of mechanica vlak toch zeer uitdagend. De producten die we maken, zie je groeien. Een projectingenieur start vanaf 0 en ziet effectief na 1 à 2 jaar zijn project gerealiseerd worden. Je ziet wat je aan het maken bent. Het is niet enkel papier dat we produceren, maar effectief iets fysiek. Als dat vervolgens hier naar buiten getransporteerd wordt, kan je daar soms echt niet naast kijken (lacht). Voor mensen die binnen een productieomgeving werken is dat toch een grote plus. Wij maken niet enkel systemen, procedures of documenten op papier zoals vele traditionele engineering companies, maar realiseren de producten ook nog eens zelf.”

Er komt waarschijnlijk ook wel wat teamwork kijken bij een dergelijk engineering project?

“Uiteraard komt er veel teamwork bij kijken. Beginnende projectingenieurs kunnen zeker steunen op meer ervaren projectingenieurs. De ene is gespecialiseerd in een type product of accessoires die erbij horen. De andere is weer veel sterker in warmteoverdracht bijvoorbeeld. Dat is wat het engineering gedeelte betreft, maar ook naar productie toe. De lijnen zijn zeer kort, dus de productiemensen zijn makkelijk aanspreekbaar. Zo kan vlot met hen overlegd worden: hoe gaan we dat aanpakken, hebben jullie betere ideeën? Het is niet zo dat een projectingenieur eerst op zijn eentje alles moet uitwerken. Iedereen is vlot aanspreekbaar.”

Wat vind jijzelf het leukste aspect aan de job?

“Je weet niet altijd wat er die dag op je af zal komen. Dat is zeker eigen aan de job van projectingenieur. Er kan al eens een probleem opduiken of een klant met op het eerste zicht een onmogelijke vraag. Maar dat heeft ook zijn uitdaging en dat kan plezant zijn - die flexibiliteit om dat aan te pakken. We zien ook dat dat zeer gewaardeerd wordt door de klant. Hoe meer je als fabrikant meedenkt om samen naar een oplossing te zoeken, des te meer wordt dat geapprecieerd. Als projectingenieur kan je iets aanbieden aan de klant waarmee hij effectief een stap vooruit is. Dat vind ik altijd boeiend.”

Wil je zelf nog een tip of weetje meegeven, Vincent?

“We merken dat een bezoek hier al veel inzicht brengt. Kandidaten zien wat we maken, wat we realiseren… Dat helpt zeker! Het feit dat je het product ziet groeien en de technische uitdagingen die daarbij gepaard gaan, zijn voor mij een enorme troef. Natuurlijk is dat niet zo bij ieder product. Sommige zaken moeten volgens standaardnormen afgehandeld worden, maar voor diverse problemen is er technisch overleg nodig. Nieuwe software ontwikkelen eventueel. Dat vind ik zeker heel boeiend. 

Het feit dat we internationaal werken, zorgt er trouwens ook voor dat een projectingenieur overal ter wereld contacten heeft. Amerika, Rusland, China… De projectingenieur is het interne aanspreekpunt, maar ook naar de buitenwereld toe. Dat is toch heel interessant.” 

In contact komen met Group Coek

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan