Overslaan en naar de inhoud gaan
Grondwerken Triki Koen

Rob werkt als kraanmachinist bij Grondwerken Triki Koen : "Wil je de handen uit de mouwen steken en veel bijleren? Dan ben je hier zeker welkom!"

Rob werkt al 8 jaar bij Grondwerken Triki Koen in Hamont-Achel. Hij werkt momenteel als ploegbaas/kraanmachinist. Tussen de werkzaamheden door maakt hij even tijd voor ons om te vertellen waarom het werk hier nooit verveelt. 

Ben je hier 8 jaar geleden begonnen als ploegbaas?

Rob: Nee ik ben doorgegroeid naar deze functie, ik ben begonnen als arbeider. Doorheen de jaren heb ik bewezen dat ik meer verantwoordelijkheid aan kon en Koen heeft mijn ambitie opgemerkt. Misschien zou ik nog kunnen doorgroeien naar werfleider, maar momenteel ben ik heel tevreden met mijn job als ploegbaas/kraanmachinist. Ik stuur de jongens op de werf aan en ik werk zelf ook mee. Ik leg hen uit hoe we een bepaalde klus gaan aanpakken en dan gaan we samen aan de slag.

Grondwerken Triki Koen

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jullie uit?

Rob: Wij beginnen met een tasje koffie in de kantine en daarna vertrekken we naar de werf. Wij weten hoe laat we ’s ochtends vertrekken maar wij weten nooit exact wanneer we thuis zullen zijn. Het werk op zich is heel gevarieerd, wij kunnen elke dag een andere klus doen. Dat varieert van grondwerken bij een nieuwbouw tot kelders uitgraven, rioleringswerken, afbraakwerken tot zelfs het kappen van bomen. Die variatie is een belangrijke reden waarom ik bij Koen ben komen werken. Hier is geen enkele dag hetzelfde en dat houdt je gefocust en geboeid. 

Je spreekt je baas met de voornaam aan, ik neem aan dat hier een vriendschappelijke sfeer hangt?

Rob: Absoluut. Hier hangt echt een fijne sfeer. Wij spreken Koen inderdaad aan met de voornaam: hij is eigenlijk zowel kameraad als baas voor ons. Hier hangt een heel positieve sfeer binnen het bedrijf, er wordt veel gelachen. 

Grondwerken Triki Koen

Welke voordelen heb je hier als werknemer?

Rob: Naast de variatie in het werk en de fijne sfeer, is het vooral een voordeel om Koen als baas te hebben. Bij hem is echt alles bespreekbaar en hij stelt zich flexibel op tegenover ons. Als je met een probleem zit of je wil iets bespreken, dan kan je altijd bij hem terecht. Je krijgt hier als werknemer ook veel vrijheid en dat is ook veel waard. 

Hoe ziet jouw ideale nieuwe collega eruit?

Rob: Hij mag geen nine-to-five-instelling hebben en hij mag niet bang zijn om hard te werken, haha. Het is fijn als hij veel wil bijleren over verschillende klussen. Als je hier begint, moet je niet persé ervaring hebben in de sector. Dit is een ideale werkplaats om de stiel te leren kennen, hier nemen ze de tijd om je op te leiden en om alle aspecten van het vak te leren kennen. Als je hier bijvoorbeeld begint als lasser, dan mag je zeker aangeven dat je wil doorgroeien naar een andere functie, Koen stimuleert dat zelfs. Heb je ambitie om veel te leren en om de handen uit de mouwen te steken, dan ben je hier zeker welkom!

In contact komen met Grondwerken Triki Koen

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan