Overslaan en naar de inhoud gaan
Hermans etablissementen Header

Kenny heeft heel wat argumenten om een carrière te starten bij Groep Jam

Kenny Vanrijt is service manager op de NFZ-afdeling bij Hermans Etablissementen, onderdeel van Mercedes-Benz Groep Jam in Hasselt. Al heeft deze officiële dealer ook vestigingen in Bree, Lommel en Dilsen-Stokkem. Kenny werkt hier ondertussen al 23 jaar: ‘Ik heb nooit iets anders gedaan. Dit is mijn eerste job. Doorheen mijn carrière ben ik doorgegroeid van technieker tot service manager.”

Vertel ons eens wat meer over dat traject, Kenny. 

“Ik ben hier als 15-jarige begonnen op leercontract. Mijn nonkel werkte hier en hoe hij vertelde over Mercedes… Ja, dat zijn mooie auto’s hè (lacht). Dat trekt aan. Via hem ben ik hier gestart en zo doorheen de jaren stillekes doorgegroeid naar mijn functie van vandaag. Die groei is er heel spontaan gekomen. Ik werkte als technieker bij de vrachtwagens, toen ze iemand zochten om orders uit te werken. Na 19 jaar dienst als technieker ben ik dan overgestapt naar planner van de werkplaats. Zo hielp ik ook al wat mee aan de receptie en nu ben ik dus sinds 3 maanden service manager. Dat verliep allemaal heel natuurlijk.”

Wat trekt jou het meeste aan in die rol van service manager?

“Auto’s en techniek zijn altijd al mijn drijfveren geweest. Ik moet een beetje dirigeren en ervoor zorgen dat de processen goed lopen tussen de receptie, de werkplaats en het magazijn. Bijsturen, materiaal bestellen, zorgen dat alles werkt in de garage, met cijfers bezig zijn… De functie is vrij breed en afwisselend en dat trekt me heel fel aan in die job.”

Hermans etablissementen actie werknemer

Waarom zou je werken bij Hermans Etablissementen aanraden bij geïnteresseerden?

“Het is heel fijn werken hier. Dat bewijst die 23 jaar wel. Verder is het werk hier heel afwisselend, heb je kans tot doorgroeien en krijg je de kans om te werken bij een grote garage voor een groot en bekend merk. 

Als je hier als technieker begint, want dat is de functie die momenteel open staat, doe je niet enkel onderhoud, maar sta je eveneens in voor elektronica bijvoorbeeld. Als je ziet hoe vrachtwagens en vans geëvolueerd zijn op dat vlak, dan merk je meteen dat die job veel uitdagender is dan vroeger. Moest je trouwens je ei niet vinden in de mechaniek, kan je nog altijd verder vloeien naar het magazijn. Er zijn gewoon heel veel mogelijkheden hier. We hebben een hele jonge groep, die heel goed aan elkaar hangt. Zowel bij de vrachtwagens als bij de vans, als bij de auto’s. Dat werkt heel fijn.”

Kan je tenslotte de sfeer hier binnen de groep omschrijven?

“De jongens gaan hier elke vrijdagmiddag samen eten. Het zijn jonge gasten over het algemeen. Bij mij op de afdeling zal de gemiddelde leeftijd rond 30-32 jaar liggen. Als je van school komt en hier begint, is de kloof met de groep niet zo groot. Je zit ongeveer in dezelfde leeftijdsklasse, waardoor de groepsmentaliteit op hetzelfde niveau zit en iedereen makkelijk met elkaar overweg kan.”

In contact komen met Groep JAM

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan