Overslaan en naar de inhoud gaan
Alelek werknemer header

Niels van GROEP Alelek: ‘In een klein team als het onze is een goede sfeer nog belangrijker’

Na tien jaar als installateur van elektronica te hebben gewerkt, ging Niels Peeters op zoek naar een andere job. Omdat Niels’ passie voor techniek en elektriciteit zo groot is, zocht hij een nieuwe baan in dezelfde sector. Die vond hij als vertegenwoordiger/verkoper bij Brusselek, een filiaal van GROEP Alelek. “Nu sta ik aan de andere kant van den toog.”

Niels, eerst en vooral, leg eens kort uit wat voor bedrijf Alelek precies is?

“GROEP Alelek is een elektrogroothandel. Wij bieden alle elektrisch installatiemateriaal, alles voor hernieuwbare energie, verlichting en zoveel meer aan. Kort samengevat: alles wat een installateur nodig heeft om een huis elektrisch uit te rusten.”

Een installateur zoals jij er, voor je hier aan de slag ging, ook eentje was?

“Inderdaad. Ik ben zelf tien jaar installateur geweest. Ik was thuis in de wereld van elektriciteit, maar totaal niet in het verkoopgedeelte ervan. Ik zal het anders zeggen: nu sta ik aan de andere kant van den toog. Ik ben toen, na een ongeval, iets anders beginnen zoeken in dezelfde branche, en zo ben ik bij Brusselek en GROEP Alelek terechtgekomen. Dit is de manier om, zonder in de bouw te staan, toch in contact te blijven met de bouw en elektriciteit. Natuurlijk, je kan ook ergens projectleider worden, maar dat is niet hetzelfde als echt met de elektriciteit bezig zijn, en dat was net wat ik zocht.”

Je kwam hier terecht in een klein team. Hoe is de groepssfeer?

“Gewoonweg super. Het volgende zeg ik vaker en ik ga dat hier dus ook doen: de sfeer moet goed zitten en er moet gelachen worden. Ik denk dat dat nog belangrijker is in een klein team als het onze, dan wanneer je in een groter bedrijf of filiaal werkt. Als de sfeer in een klein team niet goed zit, gaan er ook andere dingen beginnen spelen, dan gaat er wrevel ontstaan. Ik denk dat ik wel mag zeggen dat mijn collega’s doorheen de jaren echt kameraden zijn geworden.”

Alelek werknemers

Wat is de grootste uitdaging aan je job?

“Wij zitten eigenlijk al die jaren dat ik hier werk in een groeiende flow. Dat maakt dat er steeds meer en meer werk en verantwoordelijkheid is. Daarom ook dat we zoeken naar een nieuwe collega (lacht)! Die groei verder zetten, dat is een enorme uitdaging, maar dat maakt het ook leuk. Moest je mij morgen vertellen dat verder groeien geen doel meer was, dan zou me dat plots veel minder aantrekken. Momenteel loopt het zo vlot dat de klanten vanzelf komen aankloppen en ik denk dat dat het grootste bewijs is dat we hier goed werk leveren en toch echt wel iets goed doen. Die klanten hier houden moet dan de volgende uitdaging zijn.”

De persoon die jullie zoeken, welke eigenschappen bezit die?

“Hij of zij heeft elektrische en technische kennis, is spontaan, gemotiveerd, flexibel. Daarbij moet je toch een zekere drang hebben om door te groeien en een extra touch geven eraan. Die nieuwe collega zal samen met mij lopende offertes opvolgen, nieuwe klanten proberen aantrekken,… En humor. Humor is ook belangrijk, hij of zij moet mee kunnen lachen, mee kunnen zeveren. Ja, eigenlijk iemand die in ons team past. In zo’n klein team als het onze is dat belangrijk.”

Als slotvraagje, zijn er nog andere dingen die jouw toekomstige collega moet weten over het bedrijf?

"Gho! Wat misschien wel leuk is om te weten, is dat de plannen voor ons nieuw gebouw ondertussen getekend zijn. Ons huidige magazijn begint iets te klein te worden, dus we gaan een beetje uitbreiden. Die plannen zijn goedgekeurd, dus we werken binnenkort in een nieuw, modern pand. Dat is een leuk vooruitzicht en het toont ook de groei van ons bedrijf. Misschien is dat wel leuk om nog mee te geven?” (Lacht)

Zeker, we geven het mee Niels! Word jij de vijfde persoon in het Brusselek-team van GROEP Alelek? Laat hier je gegevens achter!

In contact komen met GROEP Alelek

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan