Overslaan en naar de inhoud gaan
GRL

Dries, planner bij GRL: ‘Je komt hier terecht bij twee héééle toffe planners’

Al zegt hij het zelf. Dries Schoofs is nog maar een kleine 2 maanden aan de slag als één van de planners van GRL, Glass Recycling & Logistics in Lummen. Hij stippelt de routes uit van de chauffeurs die de dagelijkse trajecten afleggen en probeert zo snel mogelijk in te spelen op eventuele vragen of problemen. “Ik ben nog redelijk nieuw hier, maar ik voel dat ik hier echt goed zit”, vertelt Dries.

Dries, hoe ben je hier terechtgekomen?

“Het is een nieuwe uitdaging, een spannende ook. Ik kom van een soortgelijke functie, maar een nieuwe uitdaging spreekt altijd aan. Ik sta daar sowieso achter om iets nieuws uit te proberen en me daar helemaal in te smijten.”

Waarom zou je anderen aanraden om te kiezen voor GRL?

“Wij zijn een heel open bedrijf. Heel dynamisch ook. Toffe collega’s en nog toffere planners. Ik merk wel dat er hier een hele open sfeer hangt en het is ook een kleiner bedrijf. Allee, klein… Hier werkt zo’n 60 man. Wij luisteren vooral naar de mensen en proberen de communicatie zo open mogelijk te houden. Dat is niet enkel belangrijk naar chauffeurs toe, maar ook naar alle anderen. Hetzelfde geldt voor de communicatie met Martine, de CEO. Martine is een heel open persoon, heel vriendelijk ook. Je merkt weinig verschil in hiërarchie hier.

Grl

Hoe ziet een week bij GRL er voor jou uit?

“We verzorgen de gehele planning. Er komen bestellingen binnen en afhankelijk daarvan maken we een planning op voor de dag of week erna. We hebben bijvoorbeeld afzetcontainers, daarvoor regelen we de planning voor de dag erna. Maar we hebben ook kieperwagens en die plannen we in op weekbasis. Natuurlijk zijn er zaken die dagelijks wijzigen of aangepast moeten worden, waardoor het toch nog net iets anders verloopt dan verwacht. Een dag ziet er nooit hetzelfde uit. Er zijn altijd dingen die mislopen of onverwacht net heel goed gaan. Dat weet je nooit op voorhand.” 

Je werkt hier nog maar recent, maar weet je al of er misschien teambuildings op de planning staan?

“Die zijn er zeker. Volgende week staat er bijvoorbeeld een etentje op een boot gepland. We zijn eventueel ook van plan om mee te doen aan de Red Bull zeepkistenrace. Daar gaan we ons proberen voor in te schrijven. Dat zijn wel leuke evenementen om samen te doen, wat weer ten voordele is van de groepssfeer.”

Tenslotte: wie is voor jou de ideale kandidaat-chauffeur?

“Liefst iemand met een open communicatie en die ook problemen eerlijk durft te melden. Zodat wij daar als planner/dispatcher ook zo kort mogelijk op kunnen inspelen. Voor mij is dat cruciaal. Zo krijg je ook de beste banden onder elkaar.”

In contact komen met GRL Glass Recycling & Logistics

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan