Overslaan en naar de inhoud gaan
GP Construct werknemer

Dimitri van GP Construct zorgt ervoor dat de vloer van onder je voeten verdwijnt

En dat mag je letterlijk nemen. Dimitri Van De Wauwer is technieker bij luxe zwembadontwerp- en bouwspecialist GP Construct in Merksem. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het verzorgen van zwembaden met beweegbare vloer en die expertise reikt zelfs tot in het buitenland. Natuurlijk zit ook Dimitri daar voor iets tussen. Als technieker houdt hij zich vooral bezig met het elektrische gedeelte en de programmatie, zoals Schneider PLC-sturing.

Hoe ziet jouw job er precies uit, Dimitri?

“We leggen hoofdzakelijk zwembaden met beweegbare vloeren aan, maar ook gewone. Daarnaast doen we ook jacuzzi’s met beweegbare vloeren, plaatsen we sauna’s, hammams en de sturingen ervan. Het hele plaatje. 

De elektriciteitskasten maak ik hier ter plaatse op het bureau. Ik hou me bezig met het kableren, programmeren en maken van schema’s, zodanig dat de techniekers dat gemakkelijk kunnen aansluiten. Mijn job bestaat dus deels uit computerwerk en deels het werk ter plekke - om de laatste puntjes op de T te zetten. Van techniek (lacht).” 

Wat vind je precies zo leuk aan dit werk?

“De diversiteit. Elke werf is verschillend. Ofwel heb je een simpel buitenzwembadje met een kleine installatie dat op ‘1-2-3’ klaar is, anderzijds kan het een binnenzwembad met beweegbare vloer zijn, buiten dan nog eens een zwembad met verschillende jacuzzi’s. Soms met nog een stoomdouche en sauna erbij. De locaties zijn ook verschillend, net zoals het totaalproject. Je werkt altijd met andere afwerkingen, materialen, technieken, systemen... Ook die luxueuze projecten maken het interessant. Zo kom je op domeinen dat gewoon ‘wauw’ zijn. Er zijn veel klanten die het nieuwste van het nieuwste willen qua systemen. Dit zorgt ervoor dat we zelf ook nog continu bijleren. Je kan hier altijd in alles bijleren, maar je moet zelf natuurlijk over een goede portie leergierigheid en initiatief nemen beschikken.”

GP construct

Stoot je ook wel eens op problemen daarmee?

“Er steken wel eens problemen de kop op, ja. Dan zoeken we gewoon een oplossing of we snuisteren zelf op het internet rond hoe je iets het best oplost of welke materialen of toestellen we het best kunnen gebruiken.”

Kan je er tenslotte een project uithalen dat je wel echt indrukwekkend vond?

“Dat zijn er heel wat, maar de grootste zijn wel in het buitenland. In Ierland bijvoorbeeld. Dat was een mooi project in een kasteel waar we 9 weken aan gewerkt hebben. In Londen hebben we ook eens een beweegbare vloer in de vorm van een kruis aangelegd. Maar dat reizen naar het buitenland is een keuze die je zelf maakt. Ik heb vroeger veel grote projecten gedaan, maar die laat ik nu aan de nieuwe garde over (lacht).”

In contact komen met GP Construct

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan