Overslaan en naar de inhoud gaan
GITS

Gunter ziet er als werfleider op toe dat niemand de draad kwijtraakt bij GITS

Gunter Vanhaeren is dankzij zijn 11 jaar tewerkstelling bij GITS een senior in zijn vak. GITS profileert zichzelf als onafhankelijke installateur die voorziet in alle soorten bekabelingswerken maar met als hoofdzaak databekabeling.  Sinds een paar jaar installeert GITS ook airco’s voor particulieren. Als ervaren werfleider leidt Gunter de verschillende projecten in goede banen en neemt hij de nieuwelingen in het vak onder zijn vleugels.  

Gunter wat houdt jouw functie precies in?

“Als werfleider zorg ik ervoor dat iedereen aan het werk kan en dat het project vlot verloopt. Destijds heb ik veel geleerd van anderen, waardoor ik vervolgens ben doorgegroeid tot werfleider. Ondertussen ben ik een senior in dit bedrijf, dus als er iemand nieuw bij ons begint dan mag ik die opleiden. Ze zeggen dat ik een zeer georganiseerd persoon ben, zowel qua ordelijkheid, als organisatie op de werf en stiptheid. Vandaar dat ze nieuwe mensen bij mij plaatsen, zodat ik ze mee op sleeptouw kan nemen en alvast een stevige basis kan meegeven.”

Welke voordelen verbind je aan GITS als werkgever?

“Er is hier geen sprake van routine of bandwerk, zoals bijvoorbeeld in een fabriek. Ik ben altijd ergens anders aan het werk en dat maakt dat de job boeiend en uitdagend blijft. Je doorkruist half België en je hebt alle vrijheid in hoe je dat doet. Als ik bijvoorbeeld om 10u al goesting heb in een boterham, dan eet ik die boterham (lacht). Ik heb redelijk wat vrijheid, maar daar moet je ook mee om kunnen. Daarentegen is er altijd wel een aanspreekpunt binnen het bedrijf dat je daarin kan begeleiden, moest je daar problemen mee hebben. Er hangt hier verder ook een heel open sfeer en het directe contact met de klant vind ik eveneens een groot pluspunt!”

GITS

Wat was het uitdagendste dat je al hebt meegemaakt?

Goh, zoveel zaken! Maar Sanoma springt me wel meteen te binnen. Dat project heb ik mee getrokken en dat was wel een hele grote uitdaging. Echt een gigantisch werk was het. Ik spreek hier over 1.500 datapunten in het laatste nieuwe type bekabeling. We hebben twee volledige computerzalen gebouwd en alles van A-Z tot in de puntjes verzorgd. Het trekken van kabels is een evidentie geworden, maar hoe en waar verschilt iedere keer. Dat uitdagende blijft er dus wel inzitten! De ene dag moet je op 12 meter hoogte kabel trekken, de andere dag werk je in verhoogde vloer en de dag erna is het weer wifi-antennes installeren. Het is iedere keer een hele andere manier van werken.”

Hoe ziet jouw werkweek eruit, Gunter?

“Deze ochtend was ik hier in ons atelier om 6u. Ik heb wat ‘uitgeslapen’, want normaal ben ik al rond 07.00u op de werf, waar die werf ook is in België (lacht). Soms is er ook een interventie, dan wordt de planning last minute verandert. Als de klant in de penarie zit, dan schieten we onmiddellijk te hulp. Een typische werkweek bestaat hier dus niet echt, want we weten nog niet wat we morgen gaan doen. Hierdoor is een flexibele houding wel echt wel een vereiste. Wij doen er alles aan om onze klanten zo snel mogelijk te helpen en dat appreciëren ze ook!”

In contact komen met GITS

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan