Overslaan en naar de inhoud gaan
Giel

Voor werfleider Kris is geen enkele dag hetzelfde bij chape- en betonwerken Giel

Kris De Backer is werfleider van de chapewerken bij chape- en betonwerken Giel in Sint Lenaarts. Zelf kent hij zaakvoerder Giel al 20 jaar, want beiden werkten eerst bij een andere firma. Totdat Giel voor zichzelf begon en Kris meetrok. “Ik rij van de ene werf naar de andere en zorg ervoor dat alles vlot verloopt”, vertelt hij.

Je kan hier dus wel wat doorgroeien, Kris?

“Jazeker! Ik ben bij Giel begonnen, als chapper-diener eigenlijk - als hulpje. Opeens zei Giel: ‘Wilt gij uw rijbewijs gaan halen voor ne vrachtwagen?’. Dat heb ik gedaan en in de tussentijd heb ik leren chappen en afrijden. Op een gegeven moment, dat zal ik nooit vergeten, moest ik een klein werfje gaan doen. Ik reed er naartoe met de vrachtwagen, meestal reed hij achter mij. Ik belde hem om te zeggen dat ik klaar was met pompen en om te vragen waar hij bleef. Hij zei toen: ‘Ik geraak vandaag niet op de werven, kan jij de werken afwerken?’. Ik ben er toen echt ingegooid. Maakte niet uit hoelang ik bezig was, als het maar goed was. En toen ben ik daar een halve dag geweest, wat je normaal op een uur doet bij wijze van spreken (lacht). Zo heb ik leren chappen. Vervolgens ben ik doorgegroeid tot ploegbaas en zo naar werfleider/projectleider. Doorgroeien kan dus zeker, als je daar ambitie voor hebt.”

Giel

Hoe ziet een dag in jouw werkweek eruit?

“Voor de chapewerken hebben wij 5 ploegen. Mijn werkdag start rond 05u30. Dagelijks rij ik naar de werven om met de klant de werken te bespreken en om de nodige info aan de mannen te bezorgen. Elke werf is verschillend. Je hebt werven van 5 dagen of je hebt werven die per dag afgerond worden. Deze variatie ligt me wel. Omdat we met verschillende ploegen zitten en per vrachtwagen een 300m² per dag kunnen chappen, heb ik veel werk maar die variatie ligt me wel. Plannetjes tekenen, passen uitzetten, behoort allemaal tot mijn job. Het is een uitdagende job met veel verantwoordelijkheid.”

Welk project vond je tot nu toe het meest uitdagend?

“Hm… Elk project is anders. We hebben ooit eens een wildwaterbaan aangelegd. Normaal is het de bedoeling om waterpas te werken, maar een wildwaterbaan moet golvend zijn. Dat mag niet recht zijn. Dat was even een knop omzetten, want je werkt op een heel andere manier. Normaal doen we dat met een laser en nu was dat met een lijn op de muur en volg ze maar. Dat was wel uitdagend!”

Hoe zou jouw ideale collega eruit zien?

“Ik denk dat je vooral rustig moet blijven, er kan altijd iets fout lopen. Er zijn meerdere werven waar je bezig bent, dus er kan altijd wel een probleem opduiken. Of het loopt anders dan dat je het in je hoofd gepland had. Dan moet je ook meteen kunnen schakelen en het zo spoedig mogelijk oplossen. Je moet dus wel wat kunnen verdragen en stevig in je schoenen staan. Geen 9-tot-5-mentaliteit, want je zit tussen de werkmannen en de eigenaar in. Als de mannen beginnen om half 7 kan je niet zeggen ‘Ik neem mijne telefoon pas op om 9u’” (lacht). 

In contact komen met Giel

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan