Overslaan en naar de inhoud gaan
Gesibois header

Houtprofessionals Vanrobaeys en Gesibois bundelen de krachten

De gespecialiseerde groothandels in decoratief plaatmateriaal en producten voor de houtprofessional Vanrobaeys en Gesibois bundelen de krachten en sluiten een strategisch partnership, met ondersteuning van Sofindev. 

19 december 2022

De gespecialiseerde groothandels in decoratief plaatmateriaal Vanrobaeys en Gesibois bundelen de krachten en sluiten een strategisch partnership, met ondersteuning van Sofindev, de hoofdaandeelhouder van de gecombineerde groep. De aandeelhouders van Gesibois hebben hun belang in Gesibois ondergebracht in ‘Wopaco’ (‘Wood Panel Company’), de moederholding van Vanrobaeys, waarin zij een substantieel minderheidsbelang verwerven, naast de bestaande aandeelhouders, Jorgen en Peter Vanrobaeys en CEO Nathalie Lagae, en Sofindev. De operationele aandeelhouders, Jorgen en Peter Vanrobaeys en Nathalie Lagae enerzijds, en Tom en Mireille Oostendorp anderzijds, blijven elk verantwoordelijk voor het bestuur van de respectievelijke zusterbedrijven Vanrobaeys en Gesibois, samen met het management van beide bedrijven.

Gesibois werkgevers

v.l.n.r. Tom Oostendorp, Mireille Oostendorp

Bij de aankondiging van de investering van Sofindev in Vanrobaeys in september 2020 werd reeds gemeld dat strategische fusies en overnames van complementaire bedrijven in de toekomst zouden overwogen worden. Via het strategische partnership tussen Vanrobaeys en Gesibois ontstaat een leidende Belgische houtgroep met focus op decoratief plaatmateriaal. Zowel Vanrobaeys als Gesibois hebben in de voorbije jaren een sterk groeiparcours gerealiseerd. Beide spelers zijn actief in de markt van decoratief plaatmateriaal voor houtprofessionals en interieurbouwers, zij het met een verschillende geografische focus en complementaire merken en producten. Vanrobaeys is heel sterk in Vlaanderen, maar is beperkt actief in Brussel en het zuiden van België. Gesibois, gevestigd in Sint-Pieters-Leeuw, staat vooral sterk in de regio Brussel en Franstalig België. Met dit partnership beogen we de positie van zowel Vanrobaeys als Gesibois in de Belgische markt verder te versterken, door onze leveranciers een nog grotere marktdekking te kunnen bieden over gans België en door onze klanten een nog ruimer kwalitatief aanbod en service te kunnen bieden. Ook voor de medewerkers van beide bedrijven zal deze krachtenbundeling bijkomende kansen creëren.

Over Gesibois

Gesibois werd opgericht in 1951 in Sint-Pieters-Leeuw, ten zuiden van Brussel. In 2011 werd de vennootschap overgenomen door het echtpaar Tom & Mireille Oostendorp, die het bedrijf verder uitgebouwd hebben tot een specialist in decoratief plaatmateriaal en afbouwmaterialen. Met een uitgebreid gamma merken belevert Gesibois haar cliënteel meermaals per week. Gesibois realiseerde in 2021 een omzet van bijna € 17 miljoen met een team van 21 mensen. 

Over Vanrobaeys 

Het in Izegem gevestigde familiebedrijf werd opgericht door de familie Vanrobaeys en in het jaar 2000 verwierven Jorgen en Peter Vanrobaeys, twee neven van de derde generatie, 100% van de aandelen van het bedrijf. Onder hun leiding werd Vanrobaeys uitgebouwd tot een gevestigde waarde en tegelijk één van de snelst groeiende bedrijven in de sector van houtgroothandel en verwerking van decoratief plaatmateriaal in België. Deze sterke positie is gebaseerd op een succesvolle combinatie van een kwalitatief aanbod, met een sterke focus op decoratief plaatmateriaal, een dichte klantennabijheid en een gewaardeerde leverbetrouwbaarheid en -snelheid op basis van een sterke automatisatie. Vanrobaeys realiseerde in 2021 meer dan € 50 miljoen omzet met ruim 70 medewerkers.

Vanrobaeys

Zowel Gesibois als Vanrobaeys bieden een breed gamma van de meest gereputeerde en gekende merken van hout- en interieurbouwproducten aan, met een focus op decoratief plaatmateriaal. Gesibois en Vanrobaeys beschikken allebei over een productieafdeling waarin laminaten met de uiterste zorg opgelijmd worden op een drager naar keuze. Beide bedrijven delen hetzelfde DNA van sterke aandacht voor service, leversnelheid - en betrouwbaarheid en het bieden van extra toegevoegde waarde. 

De combinatie van Vanrobaeys en Gesibois zal in 2022 ongeveer € 75 miljoen omzet realiseren met meer dan 100 mensen vanuit twee sites, in Izegem en in Sint-Pieters-Leeuw. Daarmee is deze groep één van de grootste gespecialiseerde groothandels in decoratief plaatmateriaal in België, met het meest uitgebreide aanbod aan merken. 

Over Sofindev 

Sofindev is een toonaangevende onafhankelijke private equity onderneming, gespecialiseerd in buy-out en groeikapitaal voor kleine en middelgrote bedrijven in de Benelux. Sofindev werd in 1991 opgericht door Sofina en Colruyt, twee vooraanstaande familiaal gecontroleerde beursgenoteerde groepen. Sinds die tijd is het Sofindev team geëvolueerd naar volledige onafhankelijkheid en heeft het zich omringd met een breder aantal gerespecteerde familiale en (internationale) institutionele investeerders. Onder deze investeerders bevinden zich ondernemers en eigenaren van familiebedrijven waarin Sofindev in het verleden heeft geïnvesteerd. 

De Sofindev fondsen hebben sinds 2015 meer dan € 230 miljoen kapitaal geïnvesteerd in 16 kleine en middelgrote bedrijven, die op hun beurt meer dan 20 overnames gerealiseerd hebben, in binnen- en buitenland. Momenteel beheert het Sofindev Management team het Sofindev IV fonds (°2015) met een toegezegd kapitaal van € 107 miljoen en het eind 2019 opgerichte fonds Sofindev V, met totale toezeggingen van € 170 miljoen. De Sofindev fondsen investeren in het kapitaal van succesvolle kleine en middelgrote bedrijven in de Benelux, in partnership met de ondernemers en management teams van deze bedrijven, ter ondersteuning van hun verdere groei. 

Meer details op onze website: www.sofindev.com

In contact komen met GESIBOIS

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan