Overslaan en naar de inhoud gaan
gebo

Lukas boort alles de grond in bij Gebo

Piepjong is ie, maar hij weet van aanpakken. Lukas Smets is nog maar 20 jaar, maar begon acht maanden geleden al zijn prille carrière bij Gebo geo-energiesystemen en waterwinning. Stap voor stap leert hij de kneepjes van het vak door mee op pad te gaan met zijn collega’s. 

Wat heeft jou precies naar hier gelokt, Lukas?

“Ik moet toegeven dat school niets voor mij was. Ik werk liever met mijn handen, dus ik dacht: ‘Ik ga eens bij Gebo luisteren, want daar zoeken ze volk’. Ik ben direct mogen beginnen, daar ben ik enorm blij mee! Ze hebben mij natuurlijk wat moeten opleiden – het is wel een werkje waar je uw koppeke moet bijhouden. Je boort in de grond en je weet nooit op voorhand wat er allemaal kan gebeuren - daar moet je op kunnen reageren. Ik heb nog niet zoveel ervaring, maar de jongens helpen mij goed verder en leren me veel bij. 

Er zijn best wat uitdagingen die op je pad komen. Je hebt bijvoorbeeld soms kleilagen in de grond en die zijn niet zo makkelijk te doorboren. Aan de kanten van Limburg is er dan weer veel kiezel; wat het een uitdaging maakt om het water in je bak te houden – wat heel belangrijk is in het boorproces. Voor de rest boort zand wel redelijk, maar er zijn wel een aantal zaken waar je voor moet opletten en een beetje meer ervaring voor moet hebben.”

gebo

Hoe is de sfeer onder collega’s?

“Ik had eigenlijk het meest schrik voor mijn collega’s! (lacht). Zo werken met mensen die veel meer ervaring hebben, gaf me toch wat zenuwen… Maar alle collega’s hebben me heel goed opgevangen en daar ben ik echt enorm tevreden van - heel toffe mensen! Met het goei weer zitten we altijd gezellig buiten om te eten. Elke vrijdag gaan we ook naar een plaatselijk café - eentje drinken met z’n allen of degene die kunnen. Dat hoort erbij en dan leer je elkaar ook op een andere manier kennen!”

Kan je ons een kijkje in jouw planning geven?

“Wij krijgen elke vrijdagmiddag de planning door van de week erna. Hierop zien we met wie en waar we werken en met welke vrachtwagens of boormachines we daar naartoe moeten gaan. Natuurlijk kan er al eens iets veranderen en dan wordt de planning gewijzigd, maar daar worden we altijd goed van op de hoogte gehouden. Soms werken we ook wel eens tot 20u later door. Ik vind dat dat wel moet kunnen, maar dat is zeker niet elke week en het wordt altijd netjes gecompenseerd!” 

In contact komen met Gebo

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan