Overslaan en naar de inhoud gaan
Farmac

Ploegbaas Kris kreeg bij Farmac alle kansen om bij te leren. Op deze manier kon hij zich opwerken tot ploegbaas

Iedere dag is een uitdaging bij Farmac volgens ploegbaas Kris Kerkhofs. Kris is acht jaar geleden begonnen bij Farmac als PE-lasser. Intussen heeft hij zich weten op te werken tot ploegbaas. Wat de job zo interessant maakt, lees je hier.

Kris, kan je vertellen waar je verantwoordelijk voor bent binnen Farmac?

Kris: Ik ben ploegbaas voor één van de twee teams ‘netaanleg’ binnen de firma. Mijn ploeg bestaat uit vier à vijf personen. We voeren allerhande werken uit op het openbaar domein met uitzondering van rioleringswerken. Farmac voert opdrachten voor Fluvius uit en dus staan we ook dagelijks in contact met hen.

Farmac

Hoe ziet een werkdag bij Farmac eruit voor jou?

Kris: Iedere dag is verschillend. De opdrachten variëren enorm en dat maakt de job ook boeiend. Het enige wat hetzelfde blijft is het feit dat we elke dag buiten werken. Soms is dat zwaar door de weersomstandigheden maar meestal geniet ik enorm van de buitenlucht. 

Welke weg heb je binnen Farmac afgelegd?

Kris: Acht jaar geleden ben ik bij Farmac begonnen als PE-lasser. Ik had destijds online gesolliciteerd, ik ben op gesprek gekomen en ik ben hier meteen mogen starten. Iedere kans die ik hier kreeg om bij te leren heb ik met beide handen gegrepen. Ik had zelf geen kennis van elektriciteit toen ik hier begon maar het is me allemaal aangeleerd. Al doende leer je hier. Intussen ben ik ploegbaas, doe ik aan netaanleg, ik kan staal lassen, een bandenkraan besturen en werken aan het elektriciteits- en TV-net. Hier zijn heel veel doorgroeimogelijkheden binnen Farmac.

Farmac

Welke troeven heeft Farmac nog naast de doorgroeimogelijkheden?

Kris: Het grootste voordeel is dat je hier veel kan bijleren. Je krijgt hier echt kansen ongeacht je leeftijd of achtergrondkennis. Motivatie is hier het allerbelangrijkste. Wat ik ook een groot pluspunt vind, is dat je altijd met hetzelfde team werkt. Je bent dan op elkaar ingewerkt en dat bevordert de werksfeer. Het werk is fysiek misschien zwaar maar je krijgt er veel voor terug. Zo zijn ze bij Farmac zeer flexibel op gebied van verlof en met de feestdagen zal er altijd een cadeautje voor de werknemers klaarstaan. Verder kan je ook altijd aankloppen bij de zaakvoerder als je iets wil bespreken. Je voelt je hier echt gewaardeerd.

Wat maakt je job precies uitdagend?

Kris: Je steekt echt de handen uit de mouwen en je moet soms snel en creatief kunnen handelen om noodsituaties te kunnen oplossen. Zo waren er bijvoorbeeld eens bomen omgewaaid en die moesten eerst gesnoeid worden voor we bij de bekabeling konden geraken. Als we dan zulke opdrachten tot een goed eind hebben kunnen brengen, heb je daar veel voldoening van. 

Farmac

Hoe is de collegiale sfeer hier bij Farmac?

Kris: De onderlinge sfeer is hier heel goed. Je kan altijd terecht bij je collega’s als je hulp nodig hebt. Je kan niet alles weten dus het is leuk als je dan beroep kan doen op je collega’s. De toezichters van Fluvius staan ook altijd paraat om je te helpen. Daar hebben we intussen een goede band mee opgebouwd. Collegialiteit is belangrijk en dat zal je hier ook zeker merken.

In contact komen met Farmac

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan