Overslaan en naar de inhoud gaan
F-build

Doorzettingsvermogen en 'ne goeie rug', meer heb je volgens Giel-Jan niet nodig bij F-Build

Giel-Jan Peiman werkt al 10 jaar bij bouwbedrijf F-Build in Wuustwezel. Hij begon er als klinkerlegger, maar dankzij zijn tonnen ervaring werkte hij zich op tot werfleider. Hoewel hij een opleiding constructielasser op zak heeft, belandde Giel-Jan toch in de wegenbouw en geraakte hij er nooit meer uit: ‘Ik ben dat blijven doen voor de uitdaging’

Wat is belangrijk wanneer je bij F-Build wil werken, Giel-Jan?

“Zelf ondernemen. Het is belangrijk dat je niet zit te wachten tot iemand je iets komt uitleggen. Zelf werk zien en vooruit werken is cruciaal. Doorzettingsvermogen is eveneens een hele belangrijke, werken in de bouw is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast iemand die fysiek in orde is natuurlijk. De bouw blijft een harde stiel, dus ne goeie rug is zeker nodig!”

Hoe is jouw relatie met de werkgever?

“Dit is een iets kleiner bouwbedrijf, waardoor je een rechtstreekse band hebt met de baas. Je kan ‘em zo aanspreken. Het is niet zo dat den dieje en den dieje ertussen zit. Je kan bij hem ook voor alles terecht. Een moeilijke mens is het zeker niet, hij zal altijd langs alle kanten proberen te helpen. Ik heb in meerdere bouwbedrijven gewerkt en daar was het vaak een ander verhaal. Ook op vlak van materiaal bespaart hij zeker niet – daar is hij zelfs een beetje een maniak in. We krijgen altijd het mooiste materiaal wat er is. Moest er iets aan de machinerie kapot gaan *poef* en er staat iets nieuws. Daar wordt zeker niet op bezuinigd, dat is allemaal top. Tezamen zorgt dat ervoor dat die verstandhouding met de baas heel goed is. Dat telt voor iedereen. Soms heeft hij het wel eens druk, maar als iets jou ambeteert of er is een probleem, dan proberen ze daar altijd wel een schoon oplossing voor te vinden.”

De verstandhouding tussen collega’s verloopt ook vlot?

“Ja, zeker. Een hoop varkens bijeen hé (lacht). Er heerst hier een losse sfeer en er wordt heel wat gelachen. Ook zeker veel geplaagd, maar dat is lachend natuurlijk. Eigenlijk wordt hier al lachend gebouwd. Dat maakt dat de dag ook vlot verloopt. Dat het leuke werven zijn draagt daar natuurlijk eveneens aan bij. Het is altijd leuk als je op een werf aankomt, waarbij je werkt op een schoon, groot grasveld. Zoals hier. Je begint daaraan en over twee weken is dat klaar. Dat is machtig, want dat gebouw staat daar voor het leven hè.” 

In contact komen met F-Build

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan