Overslaan en naar de inhoud gaan
Etanco

Christopher komt al 6 jaar elke dag met plezier werken bij Etanco

Christopher Van Gestel is een zestal jaar actief binnen Etanco Benelux in Wommelgem. Hij begon er als medewerker op de buitendienst, maar is ondertussen al twee jaar sales manager van Vlaanderen. Sinds vorig maakt Christopher ook deel uit van het management team, waardoor zijn job voornamelijk bestaat uit een evenwicht tussen vergaderingen en werfbezoeken. 

Wat doe je precies bij Etanco, Christopher?

“Je beschikt over een vaste klantenportefeuille. Daarnaast stel je de producten voor en zoek je mee naar oplossingen bij eventuele problemen. Die kunnen gaan over de buitenschil van een bouw, het dak, een gevel of wand. Vervolgens zoek ik oplossingen binnen ons productengamma. Het werk is heel gevarieerd. Het ene moment zit je op een werfvergadering van een gigantisch gebouw dat gerenoveerd moet worden en het andere moment zit je bij een gewone dakwerker die met ene man werkt. Daarnaast begeleid en coach ik ook nog mensen. Ik coach onze mensen in het technische verhaal en geef en advies.”

Je bent van buitendienstmedewerker naar sales manager gegaan. Doorgroeimogelijkheden zijn hier dus wel?

“Doorgroeien kan altijd. Bij Etanco kijken we altijd naar de competenties van mensen. Ik spreek nu vanuit een stukje management, maar we plannen regelmatig interne en externe opleidingen zodat ieder blijft evolueren in zijn/haar vakgebied.

Als je al een beetje technische kennis hebt, kom je al ver. Maar het belangrijkste is dat je affiniteit hebt met de bouw. Als je al weet hoe een bouw in mekaar zit, dan komt de rest vanzelf door logisch nadenken. Daar hoort natuurlijk een bepaalde productkennis bij, maar die informatie kan je ook gewoon aflezen van een fiche. Moest het dan nog niet lukken, kan je rekenen op de technische dienst. Maar ervaring met de bouw is een must of alleszins een groot voordeel.”

Etanco

Wat voor iemand zou hier goed aarden?

“Een open persoon die heel leergierig en communicatief is. Ik ben van nature eerder ingetogen, maar door mijn jarenlange ervaring in de bouw leer je met verschillende types mensen en functies omgaan. Wij zijn hier intern heel open en familiair. Met sommigen spreken we ook buiten het werk af en we doen geregeld ook eens een BBQ of we gaan samen iets drinken. Dat versterkt de band op het werk. Je moet elke dag met plezier komen werken, anders kan je beter in uw bed blijven liggen (lacht). Nee, ik sta elke ochtend met plezier op. In die 5 à 6 jaar ben ik nog geen enkele keer tegen m’n zin komen werken. Dat doet heel veel!”

Waarom heb je tenslotte, 6 jaar geleden, voor Etanco gekozen?

“Ik ben van de concurrent overgeschakeld naar hier (lacht). Ikzelf was vroeger op zoek naar een grotere uitdaging. Etanco is fabrikant van producten en geen doorverkoper, zoals bij veel concullega’s wel het geval is. Wij bieden een veel breder gamma, waardoor de oplossingen die we kunnen aanbieden aan klanten veel ruimer zijn. Daar haal je veel meer voldoening uit. Als technical sales representative heb je ook de extra voordelen van een firmawagen, tankkaart, maaltijdcheques, gsm, laptop... Noem maar op. Dat speelt ook mee. 

Het is geen klein bedrijf, maar nog altijd wel een familiebedrijf. Die sfeer blijft. Twee jaar geleden, zijn we bijvoorbeeld naar Frankrijk geweest voor een opleiding en integratie van een nieuw computersysteem. Nadien hebben we Parijs in de sneeuw ontdekt, als één hechte groep. Daarna hebben nog een stapje gezet in het nachtleven. Je merkt dat die band onder collega’s versterkt.”

In contact komen met Etanco

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan