Overslaan en naar de inhoud gaan
Energiecenter Geuns

Tim groeide op korte tijd door tot werfleider bij Energiecenter Geuns

Zowel in Hechtel-Eksel en Hasselt vinden we toonzalen van Energiecenter Geuns. Hun core business draait rond het voorzien van alle nodige technieken bij nieuwbouw en renovaties, zoals verwarming, ventilatie, zonnepanelen, thuisbatterijen, airco... Zeg maar: het totaalconcept. En daar draagt Tim van Daal zijn steentje aan bij. Op 2,5 jaar tijd groeide hij door van elektricien tot werfleider.

Hoe verliep dat precies, Tim?

“Ik ben hier begonnen als elektricien. Daarna heb ik een koeltechnische opleiding gevolgd en ben ik even koeltechnieker geweest. Die opleiding hebben ze van hieruit voorgesteld, maar werd door een externe firma gegeven. Dat zijn officiële cursussen waarbij je examen moet afleggen en achteraf een certificaat ontvangt. Ze bieden hier alle soorten opleidingen aan om te kunnen doorgroeien. Nu ben ik dan uiteindelijk werfleider geworden.”

Hoe ziet een dag als werfleider er ongeveer uit?

“Mijn dag begint ‘s morgens vroeg met onze mannen de weg te wijzen. Naar welke werf ze moeten bijvoorbeeld en de instructies die daarbij horen. Eens zij vertrokken zijn, speelt mijn job zich vooral hier af - op kantoor. Ik teken werven uit, bestel materialen, volg alles op bij de klant... Van a tot z, zeg maar. Het leuke eraan is dat er veel afwisseling in zit. Je leert daarnaast ook veel nieuwe mensen kennen doordat je vaak naar werven moet rijden om alles te bekijken bijvoorbeeld.”

Energiecenter Geuns

Hoe zou je de sfeer onderling hier omschrijven?

“We zijn nu met zo’n 24 à 25 man. De sfeer zit zeker goed. De meesten zijn tussen de 25 en 45 - een jong team dus, dat goed aan mekaar hangt. We proberen elke laatste vrijdag van de maand iets te doen. Als de mannen dan klaar zijn met werken, doen we eens een BBQ of bakken we hamburgers bijvoorbeeld. Het is ook traditie om in de winter voor het verlof nog eens samen te gaan uiteten. In zulke dingen wordt zeker tijd gestoken. Het is dan ook de bedoeling om de teamspirit goed te houden - dat is belangrijk hè.”

En tenslotte, waar zit voor jou ergens de uitdagende factor?

“Er is altijd iets uitdagend. Vandaag is het een grote werf, morgen is het een klein huis. Dan is het weer een heel moeilijk huis… Die variatie houdt het fijn. De mannen zelf weten ook nooit echt op voorhand wat het project inhoudt. De ene dag werk je met die collega samen, de andere dag weer met iemand anders. Je bent in principe nooit alleen op pad. Dat is ook het leuke eraan, zo leer je iedereen kennen.”

In contact komen met Energiecenter Geuns

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan